Seurakuntahallinto Rantasalmen kappeliseurakunnassa

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuusto päättää seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat myös kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

Kirkkovaltuusto valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon, joka johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa sekä toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra. Savonlinnan seurakunnan sivuilla kerrotaan lisää seurakunnan ja kirkon hallinnosta.

Rantasalmen kappelineuvoston tehtävänä on kehittää ja edistää alueen hengellistä elämää ja kappeliseurakunnan toimintaa ohjesääntönsä mukaan. Kappeliseurakunnan jumalanpalveluselämää johtaa ja koordinoi aluekappalainen.

Rantasalmen kappelineuvosto

Puheenjohtajana toimii aluekappalainen

Irja Härmälä
Pia Julkunen