Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista. Julistautuminen on myös merkki työntekijöille, työnhakijoille ja asiakkaille siitä, että organisaatio toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Kampanjaa toteuttavat yhteistyössä oikeusministeriön kanssa Ihmisoikeusliitto ry., Nuorisoyhteistyö Allianssi, Seta ry., Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto ry Fimu ry., Vammaisfoorumi ry. Mukana on jo yli 2000 organisaatiota ympäri Suomea (tilanne toukokouussa 2023).

Mukana olevat organisaatiot käyttävät tiloissaan Syrjinnästä vapaa -alue merkkiä. Lisäksi kampanjaa pidetään esillä seurakunnan tiedotuksessa sekä työntekijöiden keskuudessa.

Lisätietoa kampanjasta: Syrjinnastavapaa.fi - YhdenvertaisuusLinkki avautuu uudessa välilehdessä