Lapset

Seurakunnassa tuetaan perheitä kristillisessä kasvatustyössä. Lasta rohkaistaan luottamaan Taivaallisen Isään: elämä on turvallista Jumalan kämmenellä. Iltarukous tuo rauhallisen yön. Jumala kuulee rukouksemme. Jokainen lapsi on arvokas ja tärkeä.

Rantasalmella lapsi- ja perhetyö suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kunnan avoimen varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Lapsiryhmissä voi osallistua lapsen persoonaa ja taitoja kehittävään toimintaan.

Perheille tarjotaan mahdollisuutta tavata muita lapsiperheitä. Yhdessä hiljentyen, leikkien, laulaen ja askarrellen kerätään voimia ja taitoja arjessa jaksamiseen.

Kirkkohetkissä ennen joulua ja pääsiäistä lauletaan yhdessä ja hiljennytään kuuntelemaan, mitä asiaa Taivaan Isällä on tänä päivänä minulle.

Rantasalmen kappeliseurakunnan lapsityötä ovat päiväkerho, perhekerho ja pikkulapsityö.

Seurakuntamme päivä-, perhe- ja vauvakerhot sekä pyhäkoulut OVAT TOISTAISEKSI PERUTTU HUHTIKUUN LOPPUUN SAAKKA kirkkohallituksen sekä terveysviranomaisten korona-virukseen varautumiseen annettujen ohjeistusten valossa. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme teille jatkosta ma 27.4.

Voit seurata tiedotteluamme kerhojen osalta halutessasi tällä sivulla tai facebookissa: Savonlinnan seurakunnan lapsi- ja perhetyö

Koko seurakunnan toimintojen osalta tiedotusta voi seurata: savonlinnanseurakunta.fi/uutiset


PERHEKERHO toimikaudella 2019-2020

Perhekerho Kirkkorinteellä keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 (Kirkkotie 3). Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset!

Perhekerhot kokoontuvat elokuun lopusta (vko 34) toukokuun loppuun (vko 21). Pidempiä lomia ovat syysloma (vko 43), joululoma (vkot 51-52 ja1), talviloma (vko 9), ja pääsiäisloma.

Kirkkorinteen perhekerhossa lapsille tarjotaan osallistumista leikkiin, hiljentymiseen, askarteluun, muovailuun tai maalaamiseen, välipalaan sekä lauluun ja musiikkiin.

Aikuisille on tarjolla vertaistukea; mukavaa seuraa, juttelumahdollisuus toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, joskus käy myös vierailijoita. Aikuisetkin saavat välipalaa!

Kerhon vetäjät: Avoimen varhaiskasvatustoiminnan ohjaaja Jenna Roponen puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja lastenohjaaja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)


PÄIVÄKERHO toimikaudella 2019-2020

Kerhossa leikitään, lauletaan, loruillaan, askarrellaan, ulkoillaan ja liikutaan. Lisäksi kerhossa opetellaan leikin lomassa mm. sosiaalisia taitoja ja yhdessä oloa. Lapsille tarjotaan myös lounas.

Päiväkerhot kokoontuvat elokuun lopusta (vko 34) toukokuun loppuun (vko 21). Pidempiä lomia ovat syysloma (vko 43), joululoma (vkot 51-52 ja 1), talviloma (vko 9), ja pääsiäisloma.

Kirkkorinteen päiväkerho maanantaisin kello 9-14 on tarkoitettu kolme-kuusivuotiaille lapsille. Ennakkoilmoittautuminen tarpeen, löydät ilmoittautumislomakkeen Rantasalmen kunnan nettisivuilta. Lomakkeita saa myös kerhosta. 

Kerhomaksu on 2,50€/kerta. Lapsiryhmään mahtuun 14 lasta, vapautuvia paikkoja voi kysellä toimintakauden aikana ohjaajilta. Ohjaajina Jenna Roponen puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)


PERHEKIRKOT JA -KIRKKOHARTAUDET

Tervetuloa jumalanpalveluksiin ja perhekirkkoihin sunnuntaisin klo 10 Rantasalmen kirkkoon.

Lasten ja perheiden kirkkohartaudet ovat useimmiten pääsiäisviikolla ja ensimmäisen adventin alla.

Tuo lapsi, lapsenlapsi tai kummilapsi tutustumaan kirkkoon! Ja pienimmät myös leikkimään tai piirtämään oman aikuisen kanssa Kirkkotorille. Kirkkotorilta voi lainata lapsille kirkkopussin jumalanpalveluksen ajaksi. Voit myös lahjoittaa kirkkotorille vanhoja leluja.

Ehtoollisjumalanpalveluksessa eli messussa voit lastesi tai kummilastesi kanssa pyytää isommille lapsille ehtoollista ja perheen aivan pienimmille Taivaallisen Isän siunauksen. Sanajumalanpalveluksissa ei ole ehtoollisenviettoa.


TULEVIA TAPAHTUMIA

Tapahtumakalenterista löydät ajankohtaisimmat tiedot Rantasalmen kappeliseurakunnan lapsille ja lapsiperheille suunnatuista tapahtumista, klikkaa tästä!


PIKKULAPSITYÖ

Syntymäpäiväonnittelut 1-4-vuotiaille

Pikkulapsityö muistaa 1 – 3-vuotiaita seurakuntalaisia syntymäpäiväkortilla. 4-vuotiaat saavat syntymäpäiväkortin sekä seurakunnan lahjoittaman Lasten oma Raamattu -kirjan.

 

 

Lastenohjaaja
Rantasalmen kappeliseurakunta Savonlinnan seurakunta

Tavoitettavissa: ma klo 9-15, ke klo 9-14, pe klo 9-12

Johtava lastenohjaaja (lastenohjaajien esimies)
Savonlinnan seurakunta
Lapsityöntoimisto, Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna

Johtava lastenohjaaja on seurakunnan lastenohjaajien esimies ja hän vastaa koko seurakunnan alueen lapsityöstä. Lapsityön säännölliseen toimintaan kuulu mm. päiväkerhot, perhekerhot, pyhäkoulut ja koululaisten iltapäivätoiminta. EI TAVOITETTAVISSA puhelimitse eikä toimistolta MA ja TI iltapäivinä.