Lapset

Seurakunnassa tuetaan perheitä kristillisessä kasvatustyössä. Lasta rohkaistaan luottamaan Taivaallisen Isään: elämä on turvallista Jumalan kämmenellä. Iltarukous tuo rauhallisen yön. Jumala kuulee rukouksemme. Jokainen lapsi on arvokas ja tärkeä.

Rantasalmella lapsi- ja perhetyö suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kunnan avoimen varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Lapsiryhmissä voi osallistua lapsen persoonaa ja taitoja kehittävään toimintaan.

Perheille tarjotaan mahdollisuutta tavata muita lapsiperheitä. Yhdessä hiljentyen, leikkien, laulaen ja askarrellen kerätään voimia ja taitoja arjessa jaksamiseen.

Kirkkohetkissä ennen joulua ja pääsiäistä lauletaan yhdessä ja hiljennytään kuuntelemaan, mitä asiaa Taivaan Isällä on tänä päivänä minulle.

PERHEKERHO toimikaudella 2018-19

Perhekerhot aloittavat toimintansa elokuussa viikolla 34. Kerhot lomailevat koulujen loma-aikoina, eli syysloma vko 43, joulutauolle jäädään viikolla 50 ja toiminta jatkuu viikolla 2, kevätkaudella hiihtoloma vko 9 ja toiminta päättyy toukokuussa viikolla 20 tai 21.

Perhekerho Kirkkorinteellä keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 (Kirkkotie 3). Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset!

Kirkkorinteen perhekerhossa lapsille tarjotaanosallistumista leikkiin, hiljentymiseen, askarteluun, muovailuun tai maalaamiseen, välipalaan sekä lauluun ja musiikkiin.

Aikuisille on tarjolla vertaistukea; mukavaa seuraa, juttelumahdollisuus toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, joskus käy myös vierailijoita. Aikuisetkin saavat välipalaa!

Kerhon vetäjät: Avoimen varhaiskasvatustoiminnan ohjaaja Jenna Roponen puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja lastenohjaaja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)

PÄIVÄKERHO toimikaudella 2018-19

Kerhossa leikitään, lauletaan, loruillaan, askarrellaan, ulkoillaan ja liikutaan. Lisäksi kerhossa opetellaan leikin lomassa mm. sosiaalisia taitoja ja yhdessä oloa. Lapsille tarjotaan myös lounas.

Kirkkorinteen päiväkerho maanantaisin kello 9-14 on tarkoitettu kolme-kuusivuotiaille lapsille. Ennakkoilmoittautuminen tarpeen, löydät ilmoittautumislomakkeen Rantasalmen kunnan nettisivuilta. Lomakkeita saa myös kerhosta.

Kerhomaksu on 2,50€/kerta. Lapsiryhmään mahtuun 14 lasta, vapautuvia paikkoja voi kysellä toimintakauden aikana ohjaajilta. Ohjaajina Jenna Roponen puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)

PERHEKIRKOT JA -KIRKKOHARTAUDET

Tervetuloa jumalanpalveluksiin ja perhekirkkoihin sunnuntaisin klo 10 Rantasalmen kirkkoon.

Lasten ja perheiden kirkkohartaudet ovat useimmiten pääsiäisviikolla ja ensimmäisen adventin alla.

Tuo lapsi, lapsenlapsi tai kummilapsi tutustumaan kirkkoon! Ja pienimmät myös leikkimään tai piirtämään oman aikuisen kanssa Kirkkotorille. Kirkkotorilta voi lainata lapsille kirkkopussin jumalanpalveluksen ajaksi. Voit myös lahjoittaa kirkkotorille vanhoja leluja.

Ehtoollisjumalanpalveluksessa eli messussa voit lastesi tai kummilastesi kanssa pyytää isommille lapsille ehtoollista ja perheen aivan pienimmille Taivaallisen Isän siunauksen. Sanajumalanpalveluksissa ei ole ehtoollisenviettoa.

PIKKULAPSITYÖ

Pikkulapsityö muistaa 1 – 3-vuotiaita seurakuntalaisia syntymäpäiväkortilla. 4-vuotiaat saavat syntymäpäiväkortin sekä seurakunnan lahjoittaman Pienten Raamattu -kirjan.

Rantasalmen kappeliseurakunta Savonlinnan seurakunta

Töissä ma ja ke