Lapset

Seurakunnassa tuetaan perheitä kristillisessä kasvatustyössä. Lasta rohkaistaan luottamaan Taivaallisen Isään: elämä on turvallista Jumalan kämmenellä. Iltarukous tuo rauhallisen yön. Jumala kuulee rukouksemme. Jokainen lapsi on arvokas ja tärkeä.

Rantasalmella lapsi- ja perhetyö suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kunnan avoimen varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Lapsiryhmissä voi osallistua lapsen persoonaa ja taitoja kehittävään toimintaan.

Perheille tarjotaan mahdollisuutta tavata muita lapsiperheitä. Yhdessä hiljentyen, leikkien, laulaen ja askarrellen kerätään voimia ja taitoja arjessa jaksamiseen.

Kirkkohetkissä ennen joulua ja pääsiäistä lauletaan yhdessä ja hiljennytään kuuntelemaan, mitä asiaa Taivaan Isällä on tänä päivänä minulle.

Rantasalmen kappeliseurakunnan lapsityötä ovat päiväkerho, perhekerho ja pikkulapsityö.

Seurakuntamme lapsityön nettisivulle on luotu Koronaohjeistus -sivu. Sinne päivitetään ohjeet, mikäli toimintatavat lapsityön ryhmissä muuttuvat. Koronaohjeistus -sivulle pääset tästä >>>

Sivu kannattaa laittaa seurantaan, mikäli osallistutte tai lapsenne osallistuu seurakuntamme päivä- tai perhekerhoihin.

Jatkossa Koronaohjeistus -sivun päivityksistä tiedotetaan Savonlinnan seurakunnan lapsi- ja perhetyö Facebook-sivulla. Voit halutessasi seurata myös sitä. Facebook -sivulle pääset tästä.

PERHEKERHO toimikaudella 2020-2021

Perhekerho Kirkkorinteellä keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 (Kirkkotie 3). Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset!

Perhekerhot  kokoontuvat elokuun lopusta  toukokuun loppuun (vko 20). Pidempiä lomia ovat syysloma (vko 43), joululoma (vkot 51-53 ja1), talviloma (vko 9), ja pääsiäisloma.

Kirkkorinteen perhekerhossa lapsille tarjotaan osallistumista leikkiin, hiljentymiseen, askarteluun, muovailuun tai maalaamiseen, välipalaan sekä laulauluun ja musiikkiin.

Aikuisille on tarjolla vertaistukea; mukavaa seuraa, juttelumahdollisuus toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, joskus käy myös vierailijoita. Aikuisetkin saavat välipalaa!

Kerhon vetäjät: Avoimen varhaiskasvatustoiminnan ohjaaja Jenna Roponen puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja seurakunnan lastenohjaaja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)

PÄIVÄKERHO toimikaudella 2020-2021

Kerhossa leikitään, lauletaan, loruillaan, askarrellaan, ulkoillaan ja liikutaan. Lisäksi kerhossa opetellaan leikin lomassa mm. sosiaalisia taitoja ja yhdessä oloa. Lapsille tarjotaan myös lounas.

Päiväkerhot  kokoontuvat elokuun lopusta toukokuun loppuun (vko 20). Pidempiä lomia ovat syysloma (vko 43), joululoma (vkot 51-53 ja1), talviloma (vko 9), ja pääsiäisloma.

Kirkkorinteen päiväkerho tiistaisin kello 9-14 on tarkoitettu kolme-kuusivuotiaille lapsille. Ennakkoilmoittautuminen tarpeen, löydät ilmoittautumislomakkeen Rantasalmen kunnan nettisivuilta. Lomakkeita saa myös kerhosta.

Kerhomaksu on 2,50€/kerta. Lapsiryhmään mahtuun 14 lasta, vapautuvia paikkoja voi kysellä toimintakauden aikana ohjaajilta. Ohjaajina Jenna Roponen puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)

PERHEKIRKOT JA -KIRKKOHARTAUDET

Tervetuloa jumalanpalveluksiin ja perhekirkkoihin sunnuntaisin klo 10 Rantasalmen kirkkoon.

Lasten ja perheiden kirkkohartaudet ovat useimmiten pääsiäisviikolla ja ensimmäisen adventin alla.

Tuo lapsi, lapsenlapsi tai kummilapsi tutustumaan kirkkoon! Ja pienimmät myös leikkimään tai piirtämään oman aikuisen kanssa Kirkkotorille. Kirkkotorilta voi lainata lapsille kirkkopussin jumalanpalveluksen ajaksi. Voit myös lahjoittaa kirkkotorille vanhoja leluja.

Ehtoollisjumalanpalveluksessa eli messussa voit lastesi tai kummilastesi kanssa pyytää isommille lapsille ehtoollista ja perheen aivan pienimmille Taivaallisen Isän siunauksen. Sanajumalanpalveluksissa ei ole ehtoollisenviettoa.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Tapahtumakalenterista löydät ajankohtaisimmat tiedot Rantasalmen kappeliseurakunnan lapsille ja lapsiperheille suunnatuista tapahtumista, klikkaa tästä!

PIKKULAPSITYÖ

Syntymäpäiväonnittelut 1-4-vuotiaille

Pikkulapsityö muistaa 1 – 3-vuotiaita seurakuntalaisia syntymäpäiväkortilla. 4-vuotiaat saavat syntymäpäiväkortin sekä seurakunnan lahjoittaman Lasten oma Raamattu -kirjan.

Rantasalmen kappeliseurakunta
Kirkkotie 3
58900 Rantasalmi

Tavoitettavissa: ti 8:30-15, ke+pe 8:30-14.

Kasvatuksen työalajohtaja
Savonlinnan seurakunta
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna
Toimistosihteeri
Savonlinnan seurakunta
Lapsityöntoimisto, Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna

Lapsityön toimistossa MA, KE, TO, PE klo 9-15. Tiedotustoimistossa TI klo 9-15.