Lapset

Seurakunnassa tuetaan perheitä kristillisessä kasvatustyössä. Lasta rohkaistaan luottamaan Taivaallisen Isään: elämä on turvallista Jumalan kämmenellä. Iltarukous tuo rauhallisen yön. Jumala kuulee rukouksemme. Jokainen lapsi on arvokas ja tärkeä.

Rantasalmella seurakunnan varhaiskasvatusta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kunnan avoimen varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Lapsiryhmissä voi osallistua lapsen persoonaa ja taitoja kehittävään toimintaan. Perheille tarjotaan mahdollisuutta tavata muita lapsiperheitä. Yhdessä hiljentyen, leikkien, laulaen ja askarrellen kerätään voimia ja taitoja arjessa jaksamiseen.

Kirkkohetkissä ennen joulua ja pääsiäistä lauletaan yhdessä ja hiljennytään kuuntelemaan, mitä asiaa Taivaan Isällä on tänä päivänä minulle.


Perhekerhot kaudella 2022-2023

Katso kerhojen kokoontumisajat Perhekerhojen yhteiseltä sivulta, jolle pääset klikkaamalla tästä.


Perhekerhot  kokoontuvat elokuun lopusta (vko 35) toukokuun loppuun (vko 20/21). Pidempiä lomia ovat syysloma (vko 43), joululoma (vkot 51-52), talviloma (vko 9), ja pääsiäisloma.

Perhekerhoihin ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset! Kirkkorinteen perhekerhossa lapsille tarjotaan osallistumista leikkiin, hiljentymiseen, askarteluun, muovailuun tai maalaamiseen, välipalaan sekä laulauluun ja musiikkiin. Aikuisille on tarjolla vertaistukea; mukavaa seuraa, juttelumahdollisuus toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, joskus käy myös vierailijoita. Aikuisetkin saavat välipalaa!

Kerhon vetäjä: seurakunnan lastenohjaaja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007


Perhekirkon ja kirkkohartaudet

Rantasalmen kaikki jumalanpalvelukset löydät tapahtumakalenteristamme, jonne pääset klikkaamalla tästä>>>

Tervetuloa jumalanpalveluksiin ja perhekirkkoihin sunnuntaisin. Tuo lapsi, lapsenlapsi tai kummilapsi tutustumaan kirkkoon! Ja pienimmät myös leikkimään tai piirtämään oman aikuisen kanssa Kirkkotorille. Kirkkotorilta voi lainata lapsille kirkkopussin jumalanpalveluksen ajaksi. Voit myös lahjoittaa kirkkotorille vanhoja leluja.

Ehtoollisjumalanpalveluksessa eli messussa voit lastesi tai kummilastesi kanssa pyytää isommille lapsille ehtoollista ja perheen aivan pienimmille Taivaallisen Isän siunauksen. Sanajumalanpalveluksissa ei ole ehtoollisenviettoa.

Lasten ja perheiden kirkkohartaudet ovat useimmiten pääsiäisviikolla ja ensimmäisen adventin alla.


TULEVIA TAPAHTUMIA

Tapahtumakalenterista löydät ajankohtaisimmat tiedot Rantasalmen kappeliseurakunnan lapsille ja lapsiperheille suunnatuista tapahtumista, klikkaa tästä!


Syntymäpäiväonnittelut 1-4-vuotiaille

Pikkulapsityö muistaa 1 – 3-vuotiaita seurakuntalaisia syntymäpäiväkortilla. 4-vuotiaat saavat syntymäpäiväkortin sekä seurakunnan lahjoittaman Pienten Raamattu -kirjan.

 

 

Ota yhteyttä

Lastenohjaaja
Rantasalmen kappeliseurakunta
Kirkkotie 3
58900 Rantasalmi

Rantasalmen perhekerho ja iltaperhekerho Tavoitettavissa ti 13-16, ke+pe 8:30-14.

Kasvatuksen työalajohtaja
Savonlinnan seurakunta
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna
Toimistosihteeri, varhaiskasvatus ja nuorisotyö
Savonlinnan seurakunta
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15