Rippikoulussa NYT!

Pääsiäisen ajan käynti:

Pääsiäisen ajan käynti tulee käydä itsenäisesti su 14. – ma 22.4. välisenä aikana (ellei ryhmällesi ole sovittu yhteistä tilaisuutta tai jos et pääse tähän sovittuun tilaisuuteen).

Ohjeet:

• Tilaisuudeksi käy seurakunnan järjestämä pääsiäistapahtuma (jumalanpalvelus, messu, hartaus, pääsiäislanit, konsertti tms.). Koulujen pääsiäiskirkosta ei saa merkintää. Käynnin voi käydä myös muualla kuin Savonlinnan seurakunnassa.
  • Ole ajoissa paikalla!
  • Rippikoululaiset istuvat kirkossa alhaalla ensimmäisissä riveissä.
  • Käyttäydy: Hattu ja huppu pois päästä, ota jumalanpalveluksessa virsikirja, älä hölötä kaverin kanssa, puhelinta ei räplätä. Merkintä voidaan evätä sinulta, jos et käyttäydy tilaisuuteen sopivalla tavalla.
  • Voit nauttia ehtoollista vain, jos menet sinne yhdessä vanhempiesi tai kummiesi kanssa. Muutoin voit mennä siunattavaksi: Laita oikea käsi vasemman olkapään päälle tästä merkiksi, niin saat siunauksen.
  • Tilaisuuden jälkeen pyydä työntekijää (pappi, kanttori tms.) yhteiskuvaan kanssasi ja ota kuva puhelimellasi. Jos olet kaverisi kanssa samalla leirillä, voitte olla kaikki samassa kuvassa. Lähetä kuva leirisi vetäjälle (esim. whatsappilla) oman nimesi kera. Kuvassa sinun ja työntekijän tulee näkyä kokonaan (kasvot). Jos puhelimesi ei toimi, kysy voiko työntekijä ottaa kuvan ja lähettää kuvan nimesi kera leirisi vetäjälle.
  • Leirisi vetäjä lähettää sinulle vastausviestin, kun hän on nähnyt kuvasi.

Tilaisuuksia (tarkista vielä aika ja paikka netistä www.savonlinnanseurakunta.fi):

• su 14.4. messu klo 10.00 Tuomiokirkossa, Enonkosken kirkossa, Kerimäen talvikirkossa (Perhemessu), Punkaharjun kirkossa, Rantasalmen kirkossa ja Savonrannan kirkossa.
  • su 14.4. klo 13.00 messu Oravin rukoushuoneella
  • su 14.4. Tuomiokirkossa klo 15.00 kirkkokonsertti Passiomusiikkia
  • ma 15.4. klo 17.00 Pääsiäisvaellus, Savonlinnan seurakuntakeskus
  • ma 15.4. klo 18.00 Hiljaisen viikon musiikkia, Savonrannan kirkko
  • ma 15.4. klo 18.00 Hiljaisuuden virsi -musiikkitilaisuus, Talvisalon hautausmaan kappeli
  • ma 15.4. klo 19.00 Savonlinna kvartetin konsertti, Rantasalmen kirkko
  • ti 16.4. klo 18.00 Pääsiäispolku, Punkaharjun kirkko
  • ti 16.4. klo 19.00 Tuomiokirkossa Savonlinna kvartetin hiljaisen viikon konsertti, ohjelma 15 €
  • ke 17.4. klo 18.00 Ahtisaarna, Rönkön talo, Savonranta
  • to 18.4. klo 18.00 Kiirastorstain iltamessu Tuomiokirkossa, Enonkosken kirkossa, Kerimäen talvikirkossa ja Savonrannan kirkossa sekä klo 19.00 Punkaharjun kirkossa ja Rantasalmen kirkossa
  • pe 19.4. klo 10.00 Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Tuomiokirkossa, Enonkosken kirkossa, Kerimäen talvikirkossa, Punkaharjun kirkossa, Rantasalmen kirkossa ja Savonrannan kirkossa
  • la 20.–su 21.4. Nuorten pääsiäislanit -tapahtuma Savonlinnan seurakuntakeskuksessa.  Osallistumismaksu 10 €. Viimeinen ilmoittautumispäivä on pe 12.4.
  • la 20.–su 21.4. Pääsiäisen peliyö -tapahtuma Rantasalmen Kirkkorinteellä. Osallistumis- ja ruokamaksu 5 €. Viimeinen ilmoittautumispäivä on to 18.4. / puh. 040 820 0418 Jari
  • la 20.4. klo 23.00 Tuomiokirkon yömessu
  • su 21.4. klo 10.00 Pääsiäispäivän messu Tuomiokirkossa, Enonkosken kirkossa, Kerimäen talvikirkossa, Punkaharjun kirkossa, Rantasalmen kirkossa ja Savonrannan kirkossa ja klo 12.00 Pääskylahden kirkossa sekä klo 13.00 Vuoriniemen seurakuntatalossa.
  • ma 22.4. klo 10.00 Perhemessu Tuomiokirkossa, 2. pääsiäispäivän messu Kerimäen talvikirkossa ja klo 13 messu Enonkosken luostarissa sekä klo 18 Partiolaisten iltakirkko Rantasalmen kirkossa
  • ma 22.4. Tuomiokirkossa klo 15.00 Savonlinna-kuoron Jaakko Löytty -levyn julkaisukonsertti, ohjelma 10 €

Ehtoollisella käyminen jo rippikoulun seurakuntajakson aikana, tietoa tästä.

Kysy rohkeasti, mikäli jokin asia askarruttaa!

7–30-vuotiaiden pastorit:

Antti Rahikainen 044 776 8029 sähköposti antti.rahikainen(at)evl.fi