Infoa vuoden 2020 rippikouluihin:

Vallitsevat poikkeusolot ovat nyt sellaisessa vaiheessa, että kokoontumisrajoja on Suomessa voitu lieventää. Tämä tarkoittaa siis myös sitä, että kesän rippikoulut on mahdollista toteuttaa.

Olemme arvioineet tilannetta yhteistyössä alueemme terveydenhuollon viranomaisten kanssa ja heidän arvioonsa ja suosituksiinsa perustuen rippikoululeirien pitäminen aloitetaan heti koulujen kesälomien alkaessa. Leiritoiminta on turvallisinta aloittaa nyt, kun tartuntoja alueella on vähän ja arviointihetkellä on edellisestä tartunnasta tarkasteluhetkellä aikaa jo kolme viikkoa.

Kesän leirit pidetään lähes alkuperäisen aikataulusuunnitelman mukaisesti. Ainoastaan rippikoululeiri 13 vaihtaa ajankohtaa ja siirtyy pidettäväksi heti kesäkuun alussa.
Leireillä kiinnitetään erityistä huomiota käytössä olevien tilojen väljyyteen ja hygieniaan.

Toivomme, että leirille tuleva nuori pidättäytyisi mahdollisuuksien mukaan kontakteista ihmisiin, jotka asuvat alueella, jossa tartuntoja on runsaammin. Leiriltä ei voi väliaikaisesti poistua. Kipeänä ei leirille voi osallistua. Vähäisimmissäkin flunssan oireissa tulee jättää leirille osallistumatta.

Rippikoululeirien konfirmaatiot järjestetään siten, että konfirmoitavalla on mahdollisuus saada mukaan kaksi kirkkovierasta.  (tämän hetkinen kokoontumisrajoituksen tilanne)

Riskiryhmään kuuluville sekä niille, jotka eivät tässä tilanteessa halua tulla leirille opetusta järjestetään päivärippikouluna leirikauden päätyttyä.

Mikäli nuori ei osallistu leirille vaan suorittaa rippikoulun päivärippikouluna tai ei lainkaan tänä vuonna, pyydämme huoltajaa ilmoittamaan asiasta tekstiviestitse 22.5. mennessä puhelinnumeroon 044 776 8020.

Johanna Tykkyläinen                                          Antti Rahikainen                               Juha Hakala
rippikoulupastori                                                 rippikoulupastori                              johtava nuorisotyönohjaaja
johanna.tykkylainen@evl.fi                                antti.rahikainen@evl.fi                     juha.hakala@evl.fi
0447768038                                                          0447768029                                       0447768020

Tietoa leiri- ja muista vaihtoehdoista täällä.

Ehtoollisella käyminen jo rippikoulun seurakuntajakson aikana, tietoa tästä.

Seurakuntajakson kaikille rippikoululaisille yhteiset tapaamiset Savonlinnan seurakunnassa (huom! listaa päivitetään):

30.11. klo 18.30 alkaen Rippikoulukonsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa, esiintymässä bass'n Helen
25.1., 26.1. ja 1.2. pajapäivät (huom.! ryhmät jaettu eri päiville, oman ryhmäsi päivä selviää ohjaajaltasi)

Kaikkien rippikoululaisten minimikäynnit ovat:

1. ensimmäinen tapaaminen ja ehtoollis- ja messuopetus
2. opetusmessu (1. ja 2. voivat olla myös saman tapaamisen aikana!)
3. konsertti
4. joulunajan käynti
5. pajapäivä
6. nuorten ilta tai vastaava
7. messu (ryhmän kanssa)
8. pääsiäisajan käynti
9. vanhempainilta
10. ennakkopäivä
11. leiri

Jos rippileirisi ei ole Savonlinnan seurakunnan rippileiri, ennakkopäivä käydään muualla, ja jos tulet muualta Savonlinnan seurakunnan leirille, olisi ennakkopäivään tuleminen toivottavaa. Lisätietoa saat joko nuorisotoimistolta tai leirisi vastaavalta. Konsertissa kaikki leiriläiset saavat tarkempaa tietoa tulevista päivämääristä ja ajoista!

Rippikoulujen kustannukset rippikoululaiselle ovat seuraavat:

Leireistä peritään ruokamaksua, jonka kirkkovaltuusto vahvistaa loppuvuodesta (90 € Savonlinnan seurakunnan jäseneltä ja todellinen ruokamaksu 240 € Savonlinnan ev.lut. seurakuntaan kuulumattomalta).

Ilta-, ja päivärippikoulu ovat kustannuksettomia rippikoululaisille.

Maksuvapautusta voi hakea diakoniatoimistosta, Kirkkokatu 17 tai kysyä suoraan diakoneilta. Älkää antako leirin hinnan olla esteenä rippikouluun tulemiseen.

Kysy rohkeasti, mikäli jokin asia askarruttaa!

7–30-vuotiaiden pastorit:

Antti Rahikainen 044 776 8029 sähköposti antti.rahikainen(at)evl.fi