Maahanmuuttajatyö

Maahanmuuttajat ovat tervetulleita kaikkiin seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin. Seurakunnassamme on myös jonkun verran toimintaa, joka on suunnattu erityisesti maahanmuuttajille. Toiminnan tavoitteena on tukea maahanmuuttajien hengellistä, henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä kotoutumista.

Opiskelustipendejä maahanmuuttajille - nyt virallisesti jaossa!

Maija Sinikka Hämäläisen testamentilta Savonlinnan seurakunnan maahanmuuttajatyöhön jaetaan hakemusten perusteella alkaen 300 €:n stipendejä seurakunnan alueella asuvien maahanmuuttajien peruskoulun jälkeisen opiskelun tukemiseen. Vapaamuotoiseen hakemukseen lyhyt selostus kustannuksista, joihin stipendiä haetaan, oppilaitoksen todistus ja yhteystiedot. Hakemukset lähetetään 28.1.2019 mennessä osoitteella Savonlinnan seurakunta, maahanmuuttajatyö, PL 42, 57101 Savonlinna. Stipendin saajat kutsutaan kirjeellä jakotilaisuuteen 6.2. klo 15.

Stipendien hausta ilmoitellaan vielä tammikuun alussa erillisilmoituksella Itä-Savo -lehdessä ja oppilaitosten ilmoitustauluilla.

Säännöllistä toimintaa

• Lauantaisin klo 16-18 aikuisten avoin lentopallovuoro seurakuntakeskuksen (Kirkkokatu 17) palloilusalissa. Sisään tullaan nuorisopuolen ovesta sisäpihalta.
  • Sunnuntaisin klo 13-16 pelataan myös lentopalloa. Vuoro on maahanmuuttajanaisille ja -miehille. Kovaa pelaavat pysykööt poissa, tervetuloa aloittelijat! Mahdollisuus myös jalkapallon pelaamiseen vuoron loppupuolella.

Tulossa 2018

• Kansainväinen ilta kerran kuukaudessa maanantaisin klo 17.30-20 Säämingin seurakuntatalolla, Sääminginkatu 4. Mukavaa yhdessäoloa, raamattuopetusta, musiikkia, teetä ja seurapelejä. Keväällä 2019 kokoonnutaan 7.1., 4.2., 4.3., 1.4. ja 6.5.
  • Maahanmuuttajien joulujuhla Savonlinnan kristillisellä opistolla 11.12. klo 17.30. Jouluista ohjelmaa, joulupuuro ja torttukahvit, musiikkiesityksiä, jouluevankeliumi, joulupukki.

Olet tervetullut myös kaikkeen muuhun seurakunnan toimintaan! www.savonlinnanseurakunta.fi

Muuta

• Aikuisrippikoulun järjestää tarvittaessa jokin seurakunnan papeista.
  • Raamattuja yritetään hankkia kaikille halukkaille heidän äidinkielellään, tai ainakin jollain kielellä, jota he osaavat.
  • Savonlinnan seurakunnassa maahanmuuttajatyöstä vastaa pastori Tero Tyni, tero.tyni@evl.fi, 044-7768044. Maahanmuuttajatyöllä on myös oma tukiryhmänsä.

For immigrants

Immigrants are welcome to participate in any public event organized by the parish of Savonlinna. The parish has also some activities that are intended especially for immigrants. The purpose of this work is to support the spiritual, psychological and physical wellbeing of immigrants as well as the process of social integration.

Regular activities

• On saturdays from 4pm to 6pm it`s possible for all adults to play volleyball at Seurakuntakeskus of Savonlinna (Kirkkokatu 17). Entrance is from the courtyard.  You are warmly wellcome!

• On sundays from 1pm to 4pm volleyball for immigrants who are not so tough players. Women are also wellcome! And boys can play football later.

Future activities:

• The International Evening is held once a month on Mondays from 5.30 pm to 8 pm at Säämingin seurakuntatalo, Sääminginkatu 4. We will meet 7.1., 4.2., 4.3., 1.4. and 6.5. Comfortable togetherness, Bible teaching, music, tea and club games.
  •  Christmas celebrations for immigrants at the Savonlinnan kristillinen opisto 11.12. 5,30 pm. Christmas program, Christmas porridge and cake coffee, music performances, Christmas gospel, Santa Claus.

Good to know

• If you would like to learn about Christianity or want to join the Evangelical Lutheran Church of Finland, please contact any of our pastors.
  • If you don't have a Bible and would like to have one in your mother language (or in some other language you understand), the parish would like to provide one for you, if possible.
  • Responciple for work among immigrants in Savonlinna parish is pastor Tero Tyni, tero.tyni@evl.fi, 044-7768044. Our other pastors speak English too and are very willing to discuss with you.
  • The Evangelical Lutheran Church of Finland
Maahanmuuttajien ristely 2018