Maahanmuuttajatyö

Maahanmuuttajat ovat tervetulleita kaikkiin seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin. Seurakunnassamme on myös jonkun verran toimintaa, joka on suunnattu erityisesti maahanmuuttajille. Toiminnan tavoitteena on tukea maahanmuuttajien hengellistä, henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä kotoutumista.

Säännöllistä toimintaa

• Lauantaisin klo 16-18 aikuisten avoin lentopallovuoro seurakuntakeskuksen (Kirkkokatu 17) palloilusalissa. Sisään tullaan nuorisopuolen ovesta sisäpihalta.
  • Sunnuntaisin klo 14-16 pelataan myös lentopalloa. Vuoro on maahanmuuttajanaisille ja -miehille. Kovaa pelaavat pysykööt poissa, tervetuloa aloittelijat!

Tulossa 2018

• Muusikko Pepe Tolonen, Agape Europe järjestöstä, musisoi ja kertoo Romaniassa tehtävästä avustus- ja vankilatyöstään Säämingin seurakuntatalolla, Sääminginkatu 4, Keskiviikkona 22.8. klo 16-18 .
  • Kansainväinen ilta kerran kuukaudessa maanantaisin klo 17.30-20 Säämingin seurakuntatalolla, Sääminginkatu 4. Mukavaa yhdessäoloa, raamattuopetusta, musiikkia, teetä ja seurapelejä. Seuraavat kerrat 3.9., 1.10. ja 5.11.

Olet tervetullut myös kaikkeen muuhun seurakunnan toimintaan! www.savonlinnanseurakunta.fi

Muuta

• Aikuisrippikoulun järjestää tarvittaessa jokin seurakunnan papeista.
  • Raamattuja yritetään hankkia kaikille halukkaille heidän äidinkielellään, tai ainakin jollain kielellä, jota he osaavat.
  • Savonlinnan seurakunnassa maahanmuuttajatyöstä vastaa pastori Tero Tyni, tero.tyni@evl.fi, 044-7768044. Maahanmuuttajatyöllä on myös oma tukiryhmänsä.

For immigrants

Immigrants are welcome to participate in any public event organized by the parish of Savonlinna. The parish has also some activities that are intended especially for immigrants. The purpose of this work is to support the spiritual, psychological and physical wellbeing of immigrants as well as the process of social integration.

Regular activities

• On saturdays from 4pm to 6pm it`s possible for all adults to play volleyball at Seurakuntakeskus of Savonlinna (Kirkkokatu 17). Entrance is from the courtyard.  You are warmly wellcome!

• On sundays from 2pm to 4pm volleyball for immigrants who are not so tough players. Women are also wellcome!

Future activities:

• Pepe Tolonen, a musician from Agape Europe, makes music and tells about their help and prison work in Romania at Sääminginkatu 4, Wednesday, 22 August 16-18.
  • The International Evening is held once a month on Mondays from 5.30 pm to 8 pm at Säämingin seurakuntatalo, Sääminginkatu 4. We will meet 3.9., 1.10. ja 5.11. Comfortable togetherness, Bible teaching, music, tea and club games.

Good to know

• If you would like to learn about Christianity or want to join the Evangelical Lutheran Church of Finland, please contact any of our pastors.
  • If you don't have a Bible and would like to have one in your mother language (or in some other language you understand), the parish would like to provide one for you, if possible.
  • Responciple for work among immigrants in Savonlinna parish is pastor Tero Tyni, tero.tyni@evl.fi, 044-7768044. Our other pastors speak English too and are very willing to discuss with you.
  • The Evangelical Lutheran Church of Finland
Maahanmuuttajien ristely 2018