Aarteita kellarista –luentosarja avaa kristinuskon sisältöä

Mikä on sielu? Mitä on usko? Entä ihmisarvo? Miksi eläimet puhuvat Raamatussa? Onko hyveistä hyötyä nykypäivänä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitäänvastauksia Aarteita Kellarista -luentosarjassa Savonlinnan seurakunnan kirkkoherran, teologian tohtori Sammeli Juntusen kanssa. Aarteita kellarista –luentosarja avaa ikuisia teemoja korkkiruuvina Raamattu ja kirkon traditio.

Aarteita Kellarista teemat:

21.1. klo 18 Sielu

28.1. klo 18 Ihmisarvo

4.2. klo 18 Uskomisen sietämätön vaikeus

11.2. klo 18 Raamatun puhuvat eläimet

18.2. klo 18 Kuolemansynti

25.2. klo 18 Hyveet

Näillä sivuilla voi lukea teemojen luentorungot. Keskusteluvieraan osuuksia ei teksteissä ole.

Sammeli Juntunen on työskennellyt 17 vuoden ajan tutkijana ja luennoitsijana Helsingin yliopiston systemaattisen teologian laitoksella opettaen mm. teologian perusteita fukseille. Väitöskirjansa hän teki vuonna 1996 Martti Lutherin ajattelusta. Lisäksi hän on tutkinut Raamatun tulkinnan teoreettisia kysymyksiä. Juntunen on julkaissut neljä kirjaa:

Horjuuko kirkon kivijalka? Kirjapaja 2002.

Kirkon raamattuteologiasta ja sen puutteesta. Kirjapaja 2010

Jumalasta VOI puhua! Perussanoma 2015