Säämingin seurakuntatalo

Sääminginkatu 4, 57100 Savonlinna

Säämingin seurakuntatalo

Vuonna 1940 valmistunut Säämingin seurakuntatalon juhlasali ja kahvio tarjoavat viihtyisät tilat perhejuhlia ja erilaisia kokoontumisia varten. Kahvio uudistettiin kokonaan vuoden 2010 remontin yhteydessä.
Saliin juhlavuutta tuo esineistö, joka on peräisin Kirkkoniemessä 1800-luvulla sijainneesta Säämingin kolmannesta kirkosta. Esillä ovat saarnatuoli porraskaiteineen sekä takaseinälle sijoitetut useampiosaiset maalauskokonaisuudet, jotka esittävät Jeesuksen kärsimysnäytelmää. Sivuseinällä on pyhiä miehiä esittävä ja luomiskertomusaiheinen lehterikaide.
Säämingin seurakuntatalon suunnitteli Arkkitehtitoimisto Heikki Siikonen Hyvinkäältä. Se edustaa funktionaalista rakennusarkkitehtuuria. Rakennustyön suoritti Rakennustoimisto KN Koskinen Seinäjoelta. Työt aloitettiin 5. kesäkuuta 1939 ja ne etenivät syksyyn mennessä harjannostovaiheeseen, mutta alkanut talvisota pysäytti työt lähes kokonaan. Talvisodan pommituksen vaurioittivat rakennusta kuitenkin vain pintatöiden ja rakennustyömaan kaluston osalta. Rakennus valmistui 20. lokakuuta 1940.
Säämingin seurakuntatalo toimi jumalanpalvelustilana koko 1940-luvun, jolloin Tuomiokirkko oli pommitusten seurauksena raunioina. Rakennuksessa sijaitsivat myös Säämingin kirkkoherranvirasto ja muut toimistot, jotka Savonlinnan ja Säämingin seurakuntien yhdistymisen jälkeen v. 1995 muutettiin asunnoiksi. Muut tilat ovat palvelleet sekä seurakunnan että lukuisten yhdistysten kokoontumistilana ja perhejuhlien näyttämönä. Kivijalassa on seurakunnan Lähetyssoppi, joka vietti 25-vuotisjuhlaansa syksyllä 2011. Asuinhuoneistoja rakennuksessa on yhdeksän.

Salissa paikkoja 100, kahviossa 12.

Sääminginkatu 4, 57100 Savonlinna

Raamattu- ja rukouspiiri (Raamattupiiri suomen kielellä kansainvälisille osallistujille)

Raamattupiiri, suomen kielellä kansainvälisille osallistujille.

Sääminginkatu 4, 57100 Savonlinna