Työntekijöiden yhteystiedot

Diakoniatyöntekijät

Papit

Kaikki työntekijät

Osallistu - Kun haluat itse auttaa muita, seurakunnasta löytyy mielekästä vapaaehtoistoimintaa

Diakoniapäivystykseen voit tulla juttelemaan tai kysymään yhteiskunnan etuuksista tai palveluverkosta, tai varaamaan ajan avustuskeskustelua varten, joko käymällä paikan päällä tai soittamalla. Päivystyksessä ei anneta avustuksia, vaan niitä varten varataan aina erillinen keskusteluaika. Päivystys palvelee läpi kesän. Jos alueesi diakoniatyöntekijä on lomalla, voit asioida Tuomiokirkkoseurakunnan päivystyksessä.

Tuomiokirkkoseurakunta ma, ti ja to klo 9–11 p. 044 555 2579. (1.6.-31.8.2021)

Enonkoski ma-pe klo 8-16 p. 040 865 5653

Kerimäki ma-pe klo 8-16, p. 050 540 6114

Punkaharju ma-pe klo 8-16 p. 050 310 0193

Rantasalmi ma-pe klo 8-10, p. 040 838 5412

Savonranta ma-pe klo 8-16, p. 044 755 0152

Apua ja tukea vaikeassa elämäntilanteeseen tai arjessa jaksamiseen

Kun olet vaikeassa elämäntilanteessa, voit tarvita apua ja tukea arjessa jaksamiseen. Ota silloin rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä pohtimaan asioita yksin, vaan voit kertoa niistä luottamuksellisesti. Kaikki palvelut ovat maksuttomia. Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin.  Järjestämme vertaistukiryhmiä, kuten sururyhmät, mielenterveysryhmä sekä ryhmät vammaisten ja eläkeikäisten parissa. Retkien, leirien ja kohtaamispaikkojen tarkoitus on kutsua ihmisiä toistensa yhteyteen. Voit pyytää työntekijää myös keskustelemaan kotiisi.

Myös seurakunnan vapaaehtoiset auttavat elämän arjessa ja kriiseissä

Seurakunnalta apua lapsiperheen elämään

Savonlinnan seurakunta on kouluttanut vapaaehtoisia lapsiperheiden ystäviä ja nopean toiminnan joukkoja auttamaan ihmisiä erilaisissa arjen tilanteissa.

Millaista apua seurakunnalta voi saada?

Arjen enkelit, eli lapsiperheiden ystävät, toimivat arjen apuna tavallisille lapsiperheille.

- Jokainen lapsiperhe tarvitsee ympärilleen tukiverkkoja, vaikka elämää ei kuormittaisikaan mikään erityinen syy.

- Jos tarvitset omaa aikaa ja helpotusta arkeen ota meihin yhteyttä niin etsimme Sinulle ja perheellesi sopivan tukihenkilön

Nopeantoiminnan joukot tarjoavat käytännön apua ihmisille tai perheille, joita on kohdannut jokin yllättävä elämäntilanne tai kriisi.

– Joskus elämäntilanne voi olla niin kuormittava, että arkiset asiat kuten siivoaminen ja ruuanlaitto voivat tuntua ylivoimaisilta. Silloin voit kutsua Nopean toiminnan joukot apuun.

- Joukkomme liikkuvat 2-3 hengen tiimeissä ja tulevat ihmisten koteihin siivoamaan, laittamaan ruokaa ja tarvittaessa hoitamaan lapsia ja näin helpottamaan ihmisten selviytymistä haastavassa tilanteessa.

- Tällaisia tilanteita voi olla esimerkiksi vaikea synnytys (esim. keisarileikkaus), ero, sairaus, kuolemantapaus tai yksinkertaisesti väsymys tai arjen hallinnan ongelmat.

Lisätietoja ja avunpyynnöt:

Marja Mustonen 040 8655653