Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen uskoon ja rakkauteen perustuvaa palvelua. Se on toivon tuoja ja pyrkii eheyttämään elämää auttamalla ihmistä kokonaisvaltaisesti antamalla henkisen ja hengellisen tuen lisäksi tarvittaessa aineellista apua. Diakonia toimii osallisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvoisen elämän puolustajana yhteiskunnan palvelujärjestelmän rinnalla.

Yksilökohtaiseen työhön kuuluu vastaanottotoiminta, koti- ja syntymäpäiväonnittelukäynnit. Ryhmätoimintaa on vanhuksille ja päihde-ja mielentervyskuntoutujille. Laitoskäyntejä ja vierailuja tehdään vanhuksia ja vammaisia hoitaviin palvelu- ja asumisyksiköihin. Lisäksi järjestetään kaikille avointa ryhmätoimintaa, retkiä, leirejä, juhlia ja tapahtumia. Rukouspiiri kutsuu kantamaan esirukouksessa yhteisiä asioita ja lähimmäisiämme Isän sydämelle.

Kansainväliseen diakoniaan kuuluu vuosittainen yhteisvastuukeräys, jonka tuotolla autetaan lähimmäistä lähellä ja kaukana.

Vapaaehtoistyöstä voi löytää oman paikkansa palvella ihmisiä, esim. talkoolaisena yhteisvastuukeräystempauksissa. Ystäväpalvelusta vastaa SPR Kerimäen yhdistyksen yhteyshenkilö Gunilla Muhonen p. 0505427394. Lisää vapaaehtoistyöstä srk:n nettisivuilla vpaaehtoistyö.fi.

Seurakuntien yhteistyönä järjestetään leiritoimintaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, ikäihmisille ja kehitysvammaisille. Omaishoitajille ja kuulo- ja näkövammaisille sekä kehitysvammaisille on kirkkopyhiä. Seniori- avopäihdekuntoutusryhmä toimii yhdessä Sosterin kotihoidon kanssa.

Diakoniatyö tukee apua tarvitsevia taloudellisesti pienin avustuksin osto-osoituksina elintarvikeliikkeisiin. Myös leipää ja pakasteruokaa on saatavilla vastaanottoaikoina. Erityisissä taloudellisissa kriisitilanteissa voidaan anoa avustusta hiippakunnan tai kirkon diakoniarahastoista.

Diakoniavastaanotto

Diakoni Raija Nuopponen p. 5789 114, 050 540 6114 Savonlinnan seurakunta Kerimäen kappeliseurakunta seurakuntakoti diakoniatoimisto, Urheilukuja 2, ma ja pe klo 8-11, to klo 8-10, myös muina aamuina mahdollisuuksien mukaan,  muuna aikana sopimuksen mukaan. Sähköpostiosoite:raija.nuopponen@evl.fi. Diakoniatoimisto avoinna joulun aikaan: ma 17.12. klo 8-11 ja ti 18.12. klo 8-11., suljettu ke-pe 19.12.-21.12.

Ryhmätoimintaa

Virkistyskerho tiistaisin klo 9-11 srk-kodissa.Klo 11.00 keittolounas (5€).Tervetuloa virkistymään Sanan, rukouksen, srk-yhteyden ja elämän eri teemojen äärelle.  Ohjaajina toimivat Pirjo Kokkonen p. 050 536 7467 ja Sirkka-Liisa Räinä p.050 525 5005.

Rukouspiiri srk-kodissa alakerrassa perjantaisin klo 12. Esirukouspyyntöjä voi toimittaa diakoniatoimistoon. Esirukousta omien ja yhteisten asioiden puolesta, rukousopetusta ja hengellistä matkakumppanuutta.

Omaishoitajien vertaisryhmä Pysäkillä, Puruvedentie 59,  to 13.12. klo 13. Järj. OmaisOiva ja srk diakoniatyö.

Päihdetyö

Seniori-ryhmä-Vertaisena vierelläsi, avopäihde- ja mt-kuntoutusryhmä Pvt 12 kerhohuone. Sinulle jolla on päihdepulmia ja olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi. Tervetuloa elämän eri teemojen äärelle virkistymään yhdessä joka toinen torstai klo 13-15; to 13.12.

Päihdetyön ja Seniori-ryhmien Joulujuhla Savonlinnassa Pääskylahdessa ti 18.12. klo 13, lähtö klo 12.15 Pvt 12 kerhohuone. Ilmoitt. diak.tsto 050 5406114.Järj. Sosteri kotihoito/Katri Muhonen p. 044 417 2415 ja srk/diakoniatyö.

Seurakuntavierailut

Tammi- ja maaliskuulla:

Kalliopellontie 4-6 kerhuone

Multamäentie 17 kerhohuone

Kevätkaudella:

Toimintakeskus Touhutupa

Lemmenmäen palavelukoti

Ystäväntupa Pysäkki, Puruvedentie 59

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta.

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3.2.2019.