Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen uskoon ja rakkauteen perustuvaa palvelua. Se on toivon tuoja ja pyrkii eheyttämään elämää auttamalla ihmistä kokonaisvaltaisesti antamalla henkisen ja hengellisen tuen lisäksi tarvittaessa aineellista apua. Diakonia toimii osallisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvoisen elämän puolustajana yhteiskunnan palvelujärjestelmän rinnalla.

Yksilökohtaiseen työhön kuuluu vastaanottotoiminta, koti- ja syntymäpäiväonnittelukäynnit. Ryhmätoimintaa on vanhuksille ja päihde-ja mielentervyskuntoutujille. Laitoskäyntejä ja vierailuja tehdään vanhuksia ja vammaisia hoitaviin palvelu- ja asumisyksiköihin. Lisäksi järjestetään kaikille avointa ryhmätoimintaa, retkiä, leirejä, juhlia ja tapahtumia. Rukouspiiri kutsuu kantamaan esirukouksessa yhteisiä asioita ja lähimmäisiämme Isän sydämelle.

Kansainväliseen diakoniaan kuuluu vuosittainen yhteisvastuukeräys, jonka tuotolla autetaan lähimmäistä lähellä ja kaukana.

Vapaaehtoistyöstä voi löytää oman paikkansa palvella ihmisiä, esim. talkoolaisena yhteisvastuukeräystempauksissa. Ystäväpalvelusta vastaa Kerimäellä SPR Kerimäen yhdistyksen yhteyshenkilö Gunilla Muhonen p. 0505427394. Lisää vapaaehtoistyöstä srk:n nettisivuilla vpaaehtoistyö.fi.

Seurakuntien yhteistyönä järjestetään leiritoimintaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, ikäihmisille ja kehitysvammaisille. Omaishoitajille ja kuulo- ja näkövammaisille sekä kehitysvammaisille on kirkkopyhiä. Seniori- avopäihdekuntoutusryhmä toimii yhdessä Sosterin kotihoidon kanssa.

Diakoniatyö tukee apua tarvitsevia taloudellisesti pienin avustuksin osto-osoituksina elintarvikeliikkeisiin. Myös pakasteleipää saatavilla vastaanottoaikoina. Erityisissä taloudellisissa kriisitilanteissa voidaan anoa avustusta Kirkon diakoniarahastoista, Tukikummeilta tai Kotimaanapu ry:stä.

Diakoniavastaanotto

Diakoni Raija Nuopponen p. 5789 114, 050 540 6114 , raija.nuopponen@evl.fi. Savonlinnan seurakunta Kerimäen kappeliseurakunta seurakuntakoti diakoniatoimisto, Urheilukuja 2, ma - pe klo 8-16, muuna aikana sopimuksen mukaan.Pakasteleipää saatavilla. Vuosiloma 22-23.10. ja 13.11.

PYYDÄMME, ETTET TULE VASTAANOTOLLE, JOS SINULLA ON VÄHÄNKÄÄN FLUNSSAN OIREITA. OLE SILLOIN YHTEYDESSÄ PUHELIMITSE DIAKONIATYÖNTEKIJÄÄN! MUISTATHAN KÄSIENPESUN SAAVUTTUASI SRK:N TILOIHIN! KIITOS!

Ryhmätoimintaa

Virkistyskerho tiistaisin klo 9-11 srk-kodilla, jatkuen syksyllä. Tervetuloa virkistymään Sanan, rukouksen, srk-yhteyden ja elämän eri teemojen äärelle. Ohjaajina toimivat Pirjo Kokkonen p. 050 536 7467 ja Sirkka-Liisa Räinä p.050 525 5005.

Rukouspiiri perjantaisin klo 12 srk-kodilla alakerrassa  Esirukouspyyntöjä voi toimittaa diakoniatoimistoon. Esirukousta omien ja yhteisten asioiden puolesta, Raamatun tutkistelua, rukousopetusta ja hengellistä matkakumppanuutta.

Seniori-ryhmä-Vertaisena vierelläsi, päihde ja mielenterveyskuntoutujien ryhmä. Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai  13-14.30 Puruvedentie 12 kerhohuoneella; 15.10., 29.10., 12.11., 26.11., ja 10.12. Ryhmä on sinulle, joka olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi, kaipaat vertaistukea ja yhteyttä. Järj. Sosteri kotihoito, lisätietoja Katri Muhonen p. 044 417 2415, Anne Kansanen 044 417 2284, srk diakoniatyö, Raija Nuopponen p. 050 5406114.

Seurakuntavierailut  ​​​​​​​

Pysäkki  Puruvedentie 59 ma  klo 13; 26.10. , 9.11., 23.11. Anni Kortelainen,  ja 7.12.

Puruvedentie 12 kerhohuone ti 20.10. klo 13 Anni ja Raija

Multamäentie 17 kerhohuone  ti 23.11. klo 13 Anni ja Raija

Kalliopellontie 4-6 kerhohuone to 19.11. klo 13 Anni ja Raija

Muuta

Tiistaitupa klo 11-12.30 virkistyskerhon jälkeen tiistaisin srk-kodilla. Ruokailu klo 11-12, kahvia ja yhdessäoloa, vapaaehtoinen maksu.

YHTEISVASTUU 2020 TUKEE VANHEMMUUTTA

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaa hankkeeseen, jossa toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

2.2.2020 käynnistyvä keräys aloittaa Yhteisvastuukeräyksen 70. juhlavuoden.