Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen uskoon ja rakkauteen perustuvaa palvelua. Se on toivon tuoja ja pyrkii eheyttämään elämää auttamalla ihmistä kokonaisvaltaisesti antamalla henkisen ja hengellisen tuen lisäksi tarvittaessa aineellista apua. Diakonia toimii osallisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvoisen elämän puolustajana yhteiskunnan palvelujärjestelmän rinnalla.

Yksilökohtaiseen työhön kuuluu vastaanottotoiminta, koti- ja syntymäpäiväonnittelukäynnit. Ryhmätoimintaa on vanhuksille ja päihde-ja mielentervyskuntoutujille. Laitoskäyntejä ja vierailuja tehdään vanhuksia ja vammaisia hoitaviin palvelu- ja asumisyksiköihin. Lisäksi järjestetään kaikille avointa ryhmätoimintaa, retkiä, leirejä, juhlia ja tapahtumia. Rukouspiiri kutsuu kantamaan esirukouksessa yhteisiä asioita ja lähimmäisiämme Isän sydämelle.

Kansainväliseen diakoniaan kuuluu vuosittainen yhteisvastuukeräys, jonka tuotolla autetaan lähimmäistä lähellä ja kaukana.

Vapaaehtoistyöstä voi löytää oman paikkansa palvella ihmisiä, esim. talkoolaisena yhteisvastuukeräystempauksissa. Ystäväpalvelusta vastaa Kerimäellä SPR Kerimäen yhdistyksen yhteyshenkilö Gunilla Muhonen p. 0505427394. Lisää vapaaehtoistyöstä srk:n nettisivuilla vpaaehtoistyö.fi.

Seurakuntien yhteistyönä järjestetään leiritoimintaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, ikäihmisille ja kehitysvammaisille. Omaishoitajille ja kuulo- ja näkövammaisille sekä kehitysvammaisille on kirkkopyhiä. Seniori- avopäihdekuntoutusryhmä toimii yhdessä Sosterin kotihoidon kanssa.

Diakoniatyö tukee apua tarvitsevia taloudellisesti pienin avustuksin osto-osoituksina elintarvikeliikkeisiin. Myös pakasteleipää saatavilla vastaanottoaikoina. Erityisissä taloudellisissa kriisitilanteissa voidaan anoa avustusta Kirkon diakoniarahastoista, Tukikummeilta tai Kotimaanapu ry:stä.

Diakoniavastaanotto

Diakoni Raija Nuopponen p. 5789 114, 050 540 6114 , raija.nuopponen@evl.fi. Savonlinnan seurakunta Kerimäen kappeliseurakunta seurakuntakoti diakoniatoimisto, Urheilukuja 2, ma - pe klo 8-16, muuna aikana sopimuksen mukaan.Pakasteleipää saatavilla. Vuosiloma 22.-23.12. ja 30.-31.12.

PYYDÄMME, ETTET TULE VASTAANOTOLLE, JOS SINULLA ON VÄHÄNKÄÄN FLUNSSAN OIREITA. OLE SILLOIN YHTEYDESSÄ PUHELIMITSE DIAKONIATYÖNTEKIJÄÄN! MUISTATHAN KÄSIENPESUN SAAVUTTUASI SRK:N TILOIHIN! KIITOS!

Ryhmätoimintaa

Virkistyskerho tiistaisin klo 9-11 srk-kodilla, alkaen ti 12.1.2021. Tervetuloa virkistymään Sanan, rukouksen, srk-yhteyden ja elämän eri teemojen äärelle. Ohjaajina toimivat Pirjo Kokkonen p. 050 536 7467 ja Sirkka-Liisa Räinä p.050 525 5005.

Rukouspiiri perjantaisin klo 12 srk-kodilla alakerrassa alkaen pe 8.1. Esirukouspyyntöjä voi toimittaa diakoniatoimistoon. Esirukousta omien ja yhteisten asioiden puolesta, Raamatun tutkistelua, rukousopetusta ja hengellistä matkakumppanuutta.

Seniori-ryhmä-Vertaisena vierelläsi, päihde ja mielenterveyskuntoutujien ryhmä. Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai  13-14.30 Puruvedentie 12 kerhohuoneella  alkaen 7.1. Ryhmä on sinulle, joka olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi, kaipaat vertaistukea ja yhteyttä. Järj. Sosteri kotihoito, lisätietoja Katri Muhonen p. 044 417 2415, Anne Kansanen 044 417 2284, srk diakoniatyö, Raija Nuopponen p. 050 5406114.

Seurakuntavierailut

Pysäkki  Puruvedentie 59 ma

Puruvedentie 12 kerhohuone

Muuta

Tiistaitupa klo 11-12.30 virkistyskerhon jälkeen tiistaisin srk-kodilla. Ruokailu klo 11-12, kahvia ja yhdessäoloa, vapaaehtoinen maksu.

Diakoniatyön elintarvikekasseja haettavissa ke 16.12. klo 8-18 seurakuntakodilta. Kasseja rajoitettu määrä.

Yhteisvastuu

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon.