Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen uskoon ja rakkauteen perustuvaa palvelua. Se on toivon tuoja ja pyrkii eheyttämään elämää auttamalla ihmistä kokonaisvaltaisesti antamalla henkisen ja hengellisen tuen lisäksi tarvittaessa aineellista apua. Diakonia toimii osallisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvoisen elämän puolustajana yhteiskunnan palvelujärjestelmän rinnalla.

Yksilökohtaiseen työhön kuuluu diakoniapäivystys sekä kotikäynnit. Virkistyskerho kokoaa viikottain ihmisiä seurakuntayhteyteen. Yhteisöruokailu on kaikille avointa toimintaa. Lisäksi tehdään vierailuja ja laitoskäyntejä vanhuksia ja vammaisia hoitaviin palvelu- ja asumisyksiköihin. Myös retkiä, leirejä, juhlia ja tapahtumia kuuluu diakoniatyöhön.

Kansainväliseen diakoniaan kuuluu vuosittainen yhteisvastuukeräys, jonka tuotolla autetaan lähimmäistä lähellä ja kaukana.

Vapaaehtoistyöstä voi löytää oman paikkansa palvella ihmisiä, esim. talkoolaisena yhteisvastuukeräystempauksissa. Ystäväpalvelusta vastaa Kerimäellä SPR Kerimäen yhdistyksen yhteyshenkilö Gunilla Muhonen p. 0505427394. Lisää vapaaehtoistyöstä srk:n nettisivuilla vapaaehtoistyö.fi.

Seurakuntien yhteistyönä järjestetään leiritoimintaa omaishoitajille, kehitysvammaisille ja päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Omaishoitajille ja kuulo- ja näkövammaisille sekä kehitysvammaisille on kirkkopyhiä.

Diakoniatyö tukee apua tarvitsevia taloudellisesti pienin avustuksin osto-osoituksina elintarvikeliikkeisiin. Myös pakasteleipää ja -ruokia saatavilla vastaanottoaikoina. Erityisissä taloudellisissa kriisitilanteissa voidaan anoa avustusta Kirkon diakoniarahastosta, Tukikummeilta tai Kotimaanapu ry:stä.

Diakoniavastaanotto

Diakoniatyössä jatkaa Raijan jälkeen diakonissa Sirpa Litmanen p. 044 755 0152.  Diakoniapäivystys ma klo 9-11, ja muuna aikana sopimuksen mukaan! Pakastettua leipää ja ruokaa saatavilla Seurakuntakodilta (Urheilukuja 2, Kerimäki).

Ryhmätoimintaa

Virkistyskerho tiistaisin klo 9-11 srk-kodilla, alkaen 6.9.. Tervetuloa virkistymään Sanan, rukouksen, srk-yhteyden ja elämän eri teemojen äärelle. Kokoonnumme päivitettyjen koronaohjeiden mukaan.

Kaikille avoin ruokailu tiistaisin klo 11-12 srk-kodilla, alkaen ti 6.9., vapaaehtoinen maksu.

Kesän toimintaa

Naiset Raamatun äärellä kesäkodilla Tavisalossa klo 18; ke 27.7. Ulla Kammonen ja 10.8. Leena Mäkelä.. Saunomismahdollisuus, nyyttikestitarjoilu. Tervetuloa Savonlinnan seudun naiset virkistymään seurakuntayhteydestä kauniin Puruveden rannalle, Anneli.

Tulevaa

La 3.9 klo 10-16  Vapaaehtoisten päivä srk-keskus Savonlinna, vierailijana Timo Pöyhönen Hengen uudistus kirkossamme ry:stä. Tarkemmat tiedot seurakunnan nettisivuilta. Ilmoittautuminen 15.8. mennessä savonlinnan.kirkkoherranvirasto@evl.fi tai ma-pe klo 9-13 p. 015 576 800.

Su 18.9. klo 10 Vapaaehtoisten kirkkopyhä Kerimäellä. Messu kirkossa, jonka jälkeen srk-kodilla tarjoilua ja päivätilaisuus. Tervetuloa seurakunnan vapaaehtoiset vastuunkantajat ja SPR Ystäväpalvelun ystävät.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 lisätään turvallisia aikuisia korona-ajasta kärsineiden lasten ja nuorten arkeen. Kampanjan iskulause ja sanoitus:

LAHJOITA MULLE HUOMINEN. Pandemia on koetellut lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen voit antaa kasvavalle ikäpolvelle valoisamman tulevaisuuden. 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden auttamiseen. Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit (kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset), poliittiset selkkaukset seurannaisvaikutuksineen tai äkilliset onnettomuudet.

20 % keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin. Toiset 20 % ohjataan Lasten ja nuorten keskukselle, joka kehittää muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa tarjoten lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Saappaan uusin toimintamuoto on koulujen kanssa yhteistyössä kehitettävä KouluSaapas.