Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun ja 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään  taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomalaisille ja 20% paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuu  2020 alkaa sunnuntaina 2.helmikuuta.
Keräyksen avajaisjumalanpalvelus lähetetään suorana Turun tuomiokirkosta  2.2. klo 10.00
2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Vuonna 2020 puolet kotimaahan jäävästä osuudesta käytetään vanhemmuuta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolella Suomea. Apu voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille.Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä osuudesta käytetään seurakunnan kautta paikallisiin vanhemmuutta tukeviin toimintoihin.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Tänä vuonna tuki keskittyy vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin, esimerkiksi naisten ja äitien koulutukseen ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamiseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräys on voimassa ympäri vuoden.
Yhteisvastuukeräyksen  suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tule rohkeasti mukaan Yhteisvastuun arkienkelijoukkoon. Yhteisvastuukerääjänä pääset juttusille mitä erilaisimpien ihmisten kanssa. Monelle voit olla jopa ainut ihminen, jonka hän sinä päivänä kohtaa. Kerääjänä autat konkreettisesti  lähimmäisiäsi-palkaksi saat taatusti hyvän mielen. Ota yhteyttä kappeliseurakuntamme diakoniatyöntekijään Jaana Parviaiseen p. 050 3100193.

Yhteisvastuu -lista ja lipaskerääjiä tarvitaan , Entiset ja uudet kerääjät tulkaa mukaan, Teitä tarvitaan!

Lahjoittaa voit keräyksen tilille : FI8656511320135519
Savonlinnan seurakunta , viite:304531

Lue lisää :yhteisvastuu.fi/lahjoita

Tapahtumia Punkaharjun kappeliseurakunnassa yhteisvastuu 2020 merkeissä:

Su 2.2. klo 9.30 Brunssimessu Punkaharjun srk.talolla ja sen jälkeen noin klo 11.15 yhteisvastuulistojen jakotilaisuus kerääjille.

Ma 3.2 klo 11 Hernerokka myyjäiset srk.talolla. Hinta 5€ litra omiin astioihin, niinkauan kuin riittää.

Su 22.3. klo 14 Yhteisvastuu konsertti srk.talolla.Ohjelma 10€ , sisältää kahvin.

Listakerääjät liikkeellä helmi-huhtikuun loppuun ja lipaskerääjät K-marketin ja S-marketin edessä kevään aikana.