Seurakunnan lähetystyö on Jeesuksen käskyn "Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni" (Matt. 28:18-21) toteuttamista.

Lähetystyössä tapahtuu 2019:

Toivoa naisille-rukouspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Punkaharjun srk-talolla. Seuraavan kerran 7.8. klo 18. Tule rukoilemaan maailman naisten puolesta!

Lähetyspiiri kokoontuu noin joka toinen viikko joko kodeissa tai seurakuntatalolla. Lisätietoja kirkollisista ilmoituksista ja Annilta.

Torstai-torit heinäkuussa ja 1.8. klo 16-18. Tervetuloa Punkaharjun torille viettämään aikaa yhteislaulujen sekä kahvittelun merkeissä. Myytävänä muurinpohjalettuja, kahvia, karjalanpiirakoita, leivonnaisia sekä käsitöitä. Sateen sattuessa tapahtuma srk-talolla.

Askartelu- ja käsityökerho kokoontuu maanantaisin klo 15-17 seurakuntatalossa 8.4. saakka.

Lähetystyö - yksi perustehtävistämme

Punkaharjun kappeliseurakunnan lähetystyö

Seurakunta osoittaa talousarviossaan vuosittain verovaroja eri lähetysjärjestöille yhteistyösopimusten perusteella ja vapaaehtoisen kannatuksen suhteessa.

Osa varoista tulee vapaaehtoisesti koottuna mm. myyjäisten, tapahtumien sekä piiritoiminnan kautta. Vapaaehtoisia työntekijöitä tarvitaan jatkuvasti esim. piirakantekotalkoisiin, kesällä letunpaistoon, käsitöitä ideoimaan ja valmistamaan sekä myyjäksi eri tapahtumiin.

Tarkempia tietoja saa lähetyssihteeri Anni Kortelaiselta puh. 050-540 6100.

Lähetystyö maailmalla

Lähetystyötä ulkomailla toteuttavat lähetysjärjestöt. Suomen ev.lut. kirkon kanssa perussopimuksen solmineet järjestöt ovat: Suomen Lähetysseura (SLS), Suomen ev.lut Kansanlähetys (SEKL), Evankelis-luterilainen lähetysyhdistys Kylväjä (Kylväjä), Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (SLEY), medialähetys Sanansaattajat (SanSa) sekä järjestöistä vanhin Suomen Pipliaseura (Piplia). Tarkempia tietoja eri järjestöjen toiminnasta saa niiden omilta kotisivuilta.

Kirkon Ulkomaanavulla (KUA) on monia yhteistoimintaprojekteja eri puolilla maailmaa. KUA:n toimintaa tukee mm. vuosittain toistuva yhteisvastuukeräys.

Kohteet ja työntekijät ulkomailla

Jan-Erik  ja Upu Leppänen, Hong Kong. Upu toimii Suomen Lähetysseuran Kiinan työalueen tiedottajana ja Jan-Eerik aluepäällikkönä. (SLS)

Saara Karttunen, Venäjä.  Inkerin kirkon diakoniatyö. (SEKL)  Saara vierailee Punkaharjulla 17.11.2019.

Sanna Auvinen ja Veikko Huhta Botswana. Veikko on taloushallinnon asiantuntijana, ja Sanna kirkollisen työn koordinaattori (SLS).

Nimikkotyöalue Suomen Lähetysseuran kautta on Inkerin kirkon työ Venäjällä.

Lähetyskynttelikkö, Punkaharjun kirkko