Seurakunta työttömien tukena


Jos olet vailla työtä tai kärsit työttömyyden uhasta, seurakunta on silloin tukenasi. Seurakunnassa saat vertaistukea samanlaisessa elämäntilanteessa olevilta. Yhteisissä hetkissä voi pohtia taloudellisia asioita, työllistymisen mahdollisuuksia tai etsiä keinoja parempaan jaksamiseen.


Jumalan lapsena eläminen on armossa ja armosta elämistä. Jokaisella on oikeus olla olemassa juuri omanlaisena itsenään, täydesti kelpaavana. Diakonisen auttamisen tarkoitus lähtee ajatuksesta, että jokainen ihminen on sellaisenaan riittävä ja tärkeä. Sielunhoito on Jumalan armon välittämistä ihmiseltä ihmiselle sanoin ja teoin. 

Seurakunta haluaa olla tukenasi, jos sinulla on taloudellisia haasteita. Seurakunnan diakoniatyö järjestää parin viikon välein ilmaisruokailun seurakuntatalolla (Vilkaharjuntie 1). Ruokailut ovat oivallinen mahdollisuus tavata tuttuja ja porista mieltä painavista asioista toisten ruokailijoiden tai diakoniatyöntekijän kanssa. Ilmaisruokailu on nimensä mukaisesti ilmainen. 

Joskus työttömyys kestää oletettua kauemmin. Jos pohdit, mistä saada sisältöä arkeen, voi mielekästä tekemistä löytyä kertaluonteisesti tai pidemmäksikin aikaa seurakunnan vapaaehtoistyöstä.


Seurakunta auttaa talousvaikeuksissa

Taloudellista tukea on mahdollista hakea silloin, kun talous on ennakoimattomasti horjunut tai kun kyseessä on erityinen kriisi. Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista kriisiapua, mutta muu tukeminen on tarvittaessa pitkäaikaista. Ruokapankin apu on tarkoitettu välitöntä aineellista apua tarvitsevalle yksityishenkilölle tai perheelle. Ensisijainen avunlähde taloudellisissa vaikeuksissa on Kela tai kunnan sosiaalitoimi. Diakoniatyöntekijän kanssa tilanteestasi keskustellaan kokonaisvaltaisesti, yhdessä ratkaisuja ja toimintakeinoja etsien.

Mikäli toiveenasi on käsitellä taloudellista avustamista, otathan diakoniatoimistoon tullessasi mukaasi toimeentulotukipäätöksen sekä tositteet tuloistasi ja menoistasi.  

Mies kantamassa keittolounasta tarjottimella
Diakonian ilmaisruokailu kutsuu nauttimaan hyvästä arkiruoasta.