Päihde- ja mielenterveystyö

Seurakunta tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin hengellisistä ja henkilökohtaisista asioista. Seurakunta haluaa olla tukenasi myös silloin, kun haluat jutella päihteiden mukanaan tuomista asioista ja ongelmista.  

Tavoitteena on tukea päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä ja heidän läheisiään. Jos huomaat, että sinulla on päihderiippuvuus, ota yhteyttä myös terveyskeskukseen. Pyrkimystäsi päihteettömään elämään voidaan tukea ja sitä kautta parantaa elämänlaatuasi. Seurakunnan diakonia auttaa tarvittaessa myös taloudellisissa ongelmissa. Haluamme välittää kristillistä toivon sanomaa.

Seurakunnan diakoniatyö järjestää parin viikon välein ilmaisruokailun seurakuntatalolla (Vilkaharjuntie 1). Koronapandemian kokoontumisrajoitusten aikana ilmaisruokailun tilalla järjestetään ateriajakelu. Lounas on nimensä mukaisesti ilmainen. Ruokailut ovat oivallinen mahdollisuus tavata tuttuja ja porista mieltä painavista asioista toisten ruokailijoiden tai diakoniatyöntekijän kanssa.

Vertaisena vierelläsi -senioriryhmän kokoontumisia jatketaan, mikäli ryhmään löytyy osallistujia. Ryhmän tarkoituksena on koota yhteen heitä, joilla on nyt tai on ollut aiemmin päihteiden kanssa hankaluuksia. Ryhmä on tarkoitettu sinulle, jos olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi tai haluat muutosta elämääsi. 

Ota yhteyttä diakoni Anne Boréniin, jos olet kiinnostunut ryhmätoiminnasta tai haluat jutella mieltäsi painavista asioista.

Mies nojaa kyykyssä betoniseinään pullo edessään.
Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä, älä jää yksin. Hae rohkeasti apua!