Uutislistaukseen

Punaisen Ristin Savonlinnan osasto lahjoittaa ruokaa jouluksi yhteensä 2000 eurolla

Jouluvalmistelut eivät kaikissa kodeissa ala joulureseptien selailulla ja ostosmatkalla ruokakauppaan, vaan puutetta voi olla arkisistakin elintarvikkeista. Punaisen Ristin Savonlinna osasto lahjoittaa nyt ruokaa vaikeassa tilanteessa oleville yhteensä 2000 eurolla. Ruoka-avun tarpeessa olevien kartoittamisesta vastaa Savonlinnan seurakunnan diakoniatyö. 

thumbnail_auttava puhelin korona.jpg

Lahjoitusvarat ovat LähiTapiolan koko Suomen alueelle myöntämää avustusta, jolla tuetaan avun tarpeessa olevia eri tavoin. ”Ruoka-apu jaetaan noin 40 euron arvoisina ruokakasseina. Mukana on peruselintarvikkeita ja jouluruokaa. Yhteensä jaossa noin 50 kassia”, kertoo keräysjohtaja Heli Salkkola Punaisen Ristin Savonlinnan osastosta. ”SPR:n väki huolehtii ruokien hankkimisesta ja kassien pakkaamisesta. Apua tarvitsevat etsii seurakunnan diakoniatyö.” Diakoniatyöllä on kattava tieto seudullamme avun tarpeessa olevista jo ennestään, mutta työn kautta kohdataan jatkuvasti myös uusia ryhmiä, joille ruoka-apua voidaan suunnata. 

Punaisen Ristin Savonlinnan osasto ja diakoniatyö toteuttivat samalaisen avustushankkeen jo keväällä 2020. Lisäksi SPR on tänä vuonna jakanut Savonlinnassa yhteensä 60 Hyvä Joulumieli -keräyksen lahjakorttia, jotka ovat arvoltaan 50 euroa / kortti. Lahjakorttien saajille on jaettu myös joulupaketteina Ikean lahjoittamia pyyhkeitä ja vuodevaatteita. Loput Ikean lahjoittamista tuotteista jaetaan diakoniatyön kautta.

Tarvitsetko ruoka-apua jouluksi? Ota yhteyttä diakoniapäivystykseen: Savonlinna kaupungin alue ma, ti, to ja pe klo 9-12, p. 044 555 2579 

8.12.2020 14.15