Uutislistaukseen

Suvivirsi_THUMB.jpg

Suvilinnun laulut soivat Savonlinnan kauppatorilla la 25.5. ja Kerimäen isossa kirkossa su 9.6.

16.5.2019 11.05

Mikäpä olisikaan varmempi kesän merkki kuin rakastettu Suvivirsi. Suvivirren sekä monia muita kesäisiä lauluja pääsee laulamaan Suvilinnun laulu -tapahtumissa Savonlinnassa ja Kerimäellä. Suvilinnun laulu on osa Kirkon ulkomaan avun Suvivirsi-kampanjaa. Lahjoittamalla lipaskeräykseen, kolehtiin, tekstiviestillä, pankkisiirrolla tai Suvivirsi.fi-verkkopalvelun kautta autat lapsia ja nuoria pääsemään kouluun Ugandassa.

Suvilinnun laulu Savonlinnan kauppatorilla la 25.5. klo 11

Savonlinnan seurakunta on ollut mukana Suvivirsi-kampanjassa jo vuodesta 2013 asti. Vuodesta 2014 alkaen laulattajana on toiminut seurakunnan Laulukoulu, ensin Maija Keskisen, sitten Mika Siekkisen ja vuodesta 2016 Katariina Kokkosen johdolla. ”Aiemmin paikkana on ollut Wanha Kasino, mutta tänä vuonna lähdetään kauppatorille. Torille järjestetään noin 30 istumapaikkaa. Laulajien kannattaa varustautua kelinmukaisin varustein, sillä torilla ollaan suvisään armoilla”, Katariina Kokkonen kertoo.

Suvilinnun laulu Kerimäen isossa kirkossa su 9.6. klo 11.15

Kerimäen Suvilinnun laulu on osa Kerimäen kesänavaustapahtumaa. Laulattaja toimii kanttori Maria Padatsu.

klo 10.00 Helluntain messu Kerimäen isossa kirkossa
klo 11.30 Suvilinnun laulut isossa kirkossa
klo 12.00 Lomarauhan julistaminen kirkon pääovelta (sateella kirkossa), jonka jälkeen Kirkonmäki-picnic, noin 12.20-14: kahvia, kahvileipää ja paistettuja muikkuja myynnissä kirkonmäellä (Kerimäki-seura ry ja Puruveden Kala-Harrit ry),Tapulin kahvio palvelee, kesäistä musiikkia / Puruvesi Seitsikko, Activity Makerin järjestämää ohjelmaa
Klo 12.30 "Keltaisen jättiläisen" tarina, Kerimäen kirkon opastus (kesto noin 30 min)

Klo 14 Opastettu retki Hytermään (ennakkoon ilmoittautuneille)

 

TAUSTAA:

 

Laula ja lahjoita lapselle koulutus!

Vuonna 2019 Suvivirsi-keräyksellä autetaan lasten ja nuorten koulunkäyntiä Ugandassa.

Suvivirsi-keräyksellä tuetaan Ugandan Bidibidin pakolaisasutusalueella eläviä eteläsudanilaisia ja ugandalaisia oppilaita, jotka ovat joutuneet keskeyttämään koulunkäyntinsä tai eivät ole voineet aloittaa koulua lainkaan. Oppilaat kurovat kiinni ikäryhmänsä taitoja kiihdytetyn oppimisen menetelmällä: he suorittavat 2-3 luokkaa yhden lukuvuoden aikana.

Koulunkäynti on katkennut monesta syystä: sodan, pakomatkan ja köyhyyden vuoksi. Monet lapset ja nuoret ovat kadottaneet tai menettäneet perheensä, eikä heillä ei ole varaa maksaa koulutukseen liittyviä kuluja.  Koulunkäynnin sijaan he joutuvat usein myös tukemaan sukulaisiaan tekemällä työtä tai kotitöitä. Alaikäisenä lapsia saaneet jäävät myös helposti koulutuksen ulkopuolelle.

Kouluissa on pulaa oppimateriaaleista: kirjoista, vihkoista ja kynistä, ja oppilailla koulupuvuista ja kengistä. Kirkon Ulkomaanavun tuella oppilaat saavat turvallisen kouluympäristön, koulutarvikkeita ja ammattitaitoista opetusta. Sodan traumoja kokeneet lapset pääsevät myös mukaan ohjattuihin leikkeihin ja peleihin. Tämä psykososiaalinen tuki vahvistaa yhteishenkeä ja auttaa lapsia luottamaan jälleen aikuisiin. Kirkon Ulkomaanavun työn tavoitteena on tukea tänä vuonna 77 000 lapsen ja nuoren koulunkäyntiä Bidibidin pakolaisasutusalueella.