Seurakuntavaalien teema on Uskottu, toivottu, rakastettu

Tiedote 19.9.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi 15.9. Vaalilautakunta kokoontui tarkastamaan valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat niihin sisältyvine ehdokaslistoineen 15.9. klo 16. Vaalilautakunta ei voinut kokouksessaan hyväksyä kaikkia seurakuntaan määräajan puitteissa toimitettuja ehdokaslistoja. Vaalilautakunta kokoontuu uudelleen maanantaina 3.10 ja käsittelee ne perustamisasiakirjan, joiden osalta on pyydetty oikaisuja ja täydennyksiä. Kaikki ehdokaslistat julkaistaan seurakunnan verkkosivuilla vaalilautakunnan kokouksen jälkeen 4.10. Käytäntö perustuu ehdokkaiden tasapuoliseen kohteluun.

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan luottamushenkilöt seuraavalle nelivuotiskaudelle. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• Seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista
  • Rakennushankkeista
  • Avustuksista
  • Monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista
  • Seurakunnan toiminnan painotuksista
  • Seurakunnan tilojen käytöstä

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuustoon tullaan valitsemaan 33 jäsentä. Vuoden 2023 alussa tapahtuvan seurakuntaliitoksen takia kirkkovaltuustoon valitaan jo näissä vaaleissa edustajia myös Sulkavan seurakunnasta.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

• Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022