Infoa vuoden 2020 rippikouluihin:

Seurakuntamme on toistaiseksi  luopunut normaalista viikkotoiminnasta ja muista tapahtumista.
Jumalanpalvelukset järjestetään sunnuntaisin klo 10 sanajumalanpalveluksina ilman läsnäolevaa seurakuntaa.
Savonlinnan Tuomiokirkossa ja Rantasalmen kirkossa. Jumalanpalveluksia voi kuunnella nettiradion kautta.

Näin ollen myös rippikoulukokoontumiset ovat tauolla. Rippikoulu jatkuu silti.
Jäljellä olevat kokoontumiset korvataan etätehtävinä ja / tai verkkokokoontumisina.
Rippikoululaisia tiedotetaan tehtävistä ja muista rippikouluun liittyvistä asioista
rippikouluryhmän ohjaajien toimesta.

Toistaiseksi kevään konfirmaatiot ja kesän leirit on suunnitelmissa toteuttaa normaalisti.
Seurakunnassa seuraamme tarkasti valtiovallan, terveysviranomaisten ja kirkkohallituksen ohjeita ja suosituksia.
Mikäli suunnitelmia joudutaan muuttamaan, tiedotamme asiasta rippikoululaisia ja huoltajia välittömästi.

Johanna Tykkyläinen                                          Antti Rahikainen                               Juha Hakala
rippikoulupastori                                                 rippikoulupastori                              johtava nuorisotyönohjaaja
johanna.tykkylainen@evl.fi                                antti.rahikainen@evl.fi                     juha.hakala@evl.fi
0447768038                                                          0447768029                                       0447768020

Tietoa leiri- ja muista vaihtoehdoista täällä.

Ehtoollisella käyminen jo rippikoulun seurakuntajakson aikana, tietoa tästä.

Seurakuntajakson kaikille rippikoululaisille yhteiset tapaamiset Savonlinnan seurakunnassa (huom! listaa päivitetään):

30.11. klo 18.30 alkaen Rippikoulukonsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa, esiintymässä bass'n Helen
25.1., 26.1. ja 1.2. pajapäivät (huom.! ryhmät jaettu eri päiville, oman ryhmäsi päivä selviää ohjaajaltasi)

Kaikkien rippikoululaisten minimikäynnit ovat:

1. ensimmäinen tapaaminen ja ehtoollis- ja messuopetus
2. opetusmessu (1. ja 2. voivat olla myös saman tapaamisen aikana!)
3. konsertti
4. joulunajan käynti
5. pajapäivä
6. nuorten ilta tai vastaava
7. messu (ryhmän kanssa)
8. pääsiäisajan käynti
9. vanhempainilta
10. ennakkopäivä
11. leiri

Jos rippileirisi ei ole Savonlinnan seurakunnan rippileiri, ennakkopäivä käydään muualla, ja jos tulet muualta Savonlinnan seurakunnan leirille, olisi ennakkopäivään tuleminen toivottavaa. Lisätietoa saat joko nuorisotoimistolta tai leirisi vastaavalta. Konsertissa kaikki leiriläiset saavat tarkempaa tietoa tulevista päivämääristä ja ajoista!

Rippikoulujen kustannukset rippikoululaiselle ovat seuraavat:

Leireistä peritään ruokamaksua, jonka kirkkovaltuusto vahvistaa loppuvuodesta (90 € Savonlinnan seurakunnan jäseneltä ja todellinen ruokamaksu 240 € Savonlinnan ev.lut. seurakuntaan kuulumattomalta).

Ilta-, ja päivärippikoulu ovat kustannuksettomia rippikoululaisille.

Maksuvapautusta voi hakea diakoniatoimistosta, Kirkkokatu 17 tai kysyä suoraan diakoneilta. Älkää antako leirin hinnan olla esteenä rippikouluun tulemiseen.

Kysy rohkeasti, mikäli jokin asia askarruttaa!

7–30-vuotiaiden pastorit:

Antti Rahikainen 044 776 8029 sähköposti antti.rahikainen(at)evl.fi