Infoa vuoden 2020 rippikouluihin:

 

Vallitsevat poikkeusolot ovat nyt sellaisessa vaiheessa, että kokoontumisrajoja on Suomessa voitu lieventää. Tämä tarkoittaa siis myös sitä, että kesän rippikoulut on mahdollista toteuttaa.

Olemme arvioineet tilannetta yhteistyössä alueemme terveydenhuollon viranomaisten kanssa ja heidän arvioonsa ja suosituksiinsa perustuen rippikoululeirien pitäminen aloitetaan heti koulujen kesälomien alkaessa. Leiritoiminta on turvallisinta aloittaa nyt, kun tartuntoja alueella on vähän ja arviointihetkellä on edellisestä tartunnasta tarkasteluhetkellä aikaa jo kolme viikkoa.

Kesän leirit pidetään lähes alkuperäisen aikataulusuunnitelman mukaisesti. Ainoastaan rippikoululeiri 13 vaihtaa ajankohtaa ja siirtyy pidettäväksi heti kesäkuun alussa.  
Leireillä kiinnitetään erityistä huomiota käytössä olevien tilojen väljyyteen ja hygieniaan. 

Toivomme, että leirille tuleva nuori pidättäytyisi mahdollisuuksien mukaan kontakteista ihmisiin, jotka asuvat alueella, jossa tartuntoja on runsaammin. Leiriltä ei voi väliaikaisesti poistua. Kipeänä ei leirille voi osallistua. Vähäisimmissäkin flunssan oireissa tulee jättää leirille osallistumatta.

Rippikoululeirien konfirmaatiot järjestetään siten, että konfirmoitavalla on mahdollisuus saada mukaan noin 10 kirkkovierasta. Kirkkoihin otetaan vieraita voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti (kirkkokohtaiset henkilörajat etusivulla>> ). Suntiot valvovat, että sallittu osallistujamäärä ei ylity. 

Riskiryhmään kuuluville sekä niille, jotka eivät tässä tilanteessa halua tulla leirille opetusta järjestetään päivärippikouluna leirikauden päätyttyä.

Mikäli nuori ei osallistu leirille vaan suorittaa rippikoulun päivärippikouluna tai ei lainkaan tänä vuonna, pyydämme huoltajaa ilmoittamaan asiasta tekstiviestitse 22.5. mennessä puhelinnumeroon 044 776 8020. 

Johanna Tykkyläinen                                          Antti Rahikainen                               Juha Hakala
rippikoulupastori                                                 rippikoulupastori                              johtava nuorisotyönohjaaja
johanna.tykkylainen@evl.fi                                antti.rahikainen@evl.fi                     juha.hakala@evl.fi
0447768038                                                          0447768029                                       0447768020

 

 

Kysy rohkeasti, mikäli jokin asia askarruttaa!

7–30-vuotiaiden pastorit:

Antti Rahikainen 044 776 8029 sähköposti antti.rahikainen(at)evl.fi

Johanna Tykkyläinen 044 776 8038 sähköposti johanna.tykkylainen(at)evl.fi