Päihde- ja mielenterveystyö


Seurakunta tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin hengellisistä ja henkilökohtaisista asioista. Seurakunta haluaa olla tukenasi myös silloin, kun haluat jutella päihteiden mukanaan tuomista asioista ja ongelmista.  

Tavoitteena on tukea päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä ja heidän läheisiään. Jos epäilet, että sinulla on päihderiippuvuus, ota yhteyttä myös terveyskeskukseen. Pyrkimystäsi päihteettömään elämään voidaan tukea ja sitä kautta parantaa elämänlaatuasi. Seurakunnan diakonia auttaa tarvittaessa myös taloudellisissa ongelmissa. Haluamme välittää kristillistä toivon sanomaa.

Sulkavan kappeliseurakunnan diakoniatyö järjestää joka toinen viikko yhteisöruokailun Sulkavan seurakuntatalolla (Vilkaharjuntie 1). Syksyn 2023 ensimmäinen ruokailu on torstaina 24.8. klo 12. Ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Seurakuntatalon ovet avataan klo 11.30, eli puoli tuntia ennen ruokailun aluksi pidettävää hartaushetkeä. Ulkona ei siis tarvitse jonottaa. Ruoan hintakaan ei päätä huimaa, sillä maksu on vapaaehtoinen. Tilaisuudessa ei kerätä kolehtia, mutta halutessaan ruoasta voi maksaa vapaaehtoisen maksun. Ruokailut ovat oivallinen mahdollisuus tavata tuttuja ja porista mieltä painavista asioista toisten ruokailijoiden tai diakoniatyöntekijän kanssa.

Vertaisena vierelläsi -senioriryhmän kokoontumisia jatketaan, mikäli ryhmään löytyy osallistujia. Ryhmän tarkoituksena on koota yhteen heitä, joilla on nyt tai on ollut aiemmin päihteiden kanssa hankaluuksia. Ryhmä on tarkoitettu sinulle, jos olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi tai haluat muutosta elämääsi. 

Ota yhteyttä diakoni Anne Boréniin (p. 040 540 6738), jos olet kiinnostunut ryhmätoiminnasta tai haluat jutella mieltäsi painavista asioista.