Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun ja 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään  taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomalaisille ja 20% paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuu  2019 alkaa sunnuntaina 3.helmikuuta.

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä.Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria.Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu-ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu. .

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräys on voimassa ympäri vuoden.
Yhteisvastuukeräyksen  suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tule rohkeasti mukaan Yhteisvastuun arkienkelijoukkoon auttamaan apua tarvitsevia ja nyt erityisesti nuoria.Yhteisvastuukerääjänä pääset juttusille mitä erilaisimpien ihmisten kanssa. Monelle voit olla jopa ainut ihminen, jonka hän sinä päivänä kohtaa. Kerääjänä autat konkreettisesti hädänalaisia  ja lähimmäisiäsi-palkaksi saat taatusti hyvän mielen. Ota yhteyttä kappeliseurakuntamme diakoniatyöntekijään Jaana Parviaiseen p. 050 3100193.

Yhteisvastuu -lista ja lipaskerääjiä tarvitaan , Tule mukaan!

Lahjoittaa voit keräyksen tilille : FI8656511320135519
Savonlinnan seurakunta , viite:304531

Lue lisää :yhteisvastuu.fi/lahjoita

Tapahtumia Punkaharjun kappeliseurakunnassa yhteisvastuu 2019 merkeissä:

Su 3.2. klo 9.30 Brunssimessu Punkaharjun srk.talolla ja sen jälkeen noin klo 11.15 yhteisvastuulistojen jakotilaisuus kerääjille.

Ma 4.2 klo 11 Hernerokka myyjäiset srk.talolla. Hinta 5€ litra omiin astioihin, niinkauan kuin riittää.

To 28.3 klo 10-15 Talvitapahtuma Kesäkodilla.

Su 31.3. klo 14 Yhteisvastuu konsertti srk.talolla.Ohjelma 10€ , sisältää kahvin.