MUUMIEN HIIHTOKOULU

5-6-vuotiaille, ensikertalaisille, maksuton

Hiihtokoulu on kolmen kerran kokonaisuus, josta kaksi ensimmäistä kertaa hiihtokoululaiset jäävät harjoittelemaan ilman vanhempia. Ahkeruus palkitaan kolmannella kerralla, tutkintolatupäivänä, jolloin lapsi hiihtää oman vanhemman kanssa tutkintoladun.

Hiihtokoulussa käydään läpi hiihdon perusasiat ja -hiihtotekniikat, mutta ennen kaikkea liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Välillä pidetään taukoja ja tehdään yhdessä muuta mukavaa.

Muumien hiihtokoulu toteutetaan Savonlinnan seurakunnan lapsityön ja Olavin Retkeilijöiden yhteistyönä. Hiihtämään opetellaan Suomen Ladun koulutettujen Muumien hiihtokoulu -ohjaajien kanssa.

Muumien hiihtokoulu pidetään tammi-helmikuussa, ennen helmikuun lopussa alkavaa hiihtolomaa.


Muumien hiihtokoulu 2021 Aholahden hiihtokeskuksessa (Naistenlahdentie 118)

Seutumme huonontuneen koronatilanteen vuoksi Savonlinnan seurakunnan kaikki kokoava toiminta jää tauolle 3.2.-23.2.2021.

Tästä johtuen myös Muumien hiihtokoulu on kokonaan peruttu. Pahoittelumme.


Jotta oppiminen olisi hauskaa ja helppoa, välineiden tulee olla kunnossa!

Sukset ovat sopivan pituiset, kun ne ovat lapsen mittaiset tai hieman pidemmät. Suksissa olisi hyvä olla sellaiset kärkisiteet, joita lapsi osaa itse käyttää. Suksien jalkaan laittamista on hyvä harjoitella jo kotona aikuisen kanssa. Sukset kannattaa voidella jo kotona, näin lapsen on mukavampi hiihtää, kun voimat eivät kulu lipsuvien tai lunta keräävien suksien kanssa. 

Hiihtokenkien tulee olla suksiin sopivat.

Sauvat ovat sopivan pituiset, kun ne ylettyvät kainaloihin. Lapselle sopivat mieluummin liian lyhyet, kuin liian pitkät sauvat. Sauvoissa kuuluu olla hyvät lenkit, jotka lapsi saa itse käteen. Muoviset lenkit ovat kovat ja hankalat.

Laitathan suksiin ja sauvoihin lapsen nimen, etteivät välineet mene sekaisin!

Pukeutuminen sään mukaan on tärkeää ja helpottaa jaksamista! Lapselle on hyvä pakata reppuun lisävaatetta, esimerkiksi varakäsineet.

Olethan paikalla hyvissä ajoin, jotta ehdit ilmoittautua ja voimme aloittaa ajallaan.

Hiihtokoulun pakkasraja on -15 astetta, kylmässä ei lapsen ole kiva harjoitella hiihtoa.

Jos hiihtokoulu peruuntuu, ilmoitetaan siitä teille tekstiviestillä viimeistään hiihtokoulupäivän aamuna.