Muumien hiihtokoulu
(5-6-v, ensikertalaisille)

Hiihtokoulu on kolmen kerran kokonaisuus, josta kaksi ensimmäistä kertaa hiihtokoululaiset jäävät harjoittelemaan ilman vanhempia. Ahkeruus palkitaan kolmannella kerralla, tutkintolatupäivänä, joka on yhteinen hiihtokoululaisille ja vanhemmille.

Hiihtokoulussa käydään läpi hiihdon perusasiat ja perushiihtotekniikat, mutta ennen kaikkea liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Välillä pidetään taukoja ja tehdään yhdessä muuta mukavaa.

Muumien hiihtokoulu toteutetaan yhteistyössä Olavin Retkeilijöiden ja Savonlinnan seurakunnan lapsityön kanssa. Hiihtämään opetellaan Suomen Ladun koulutettujen Muumien hiihtokoulu -ohjaajien kanssa.

Muumien hiihtokoulu pidetään tammi-helmikuussa, ennen helmikuun lopussa alkavaa hiihtolomaa. Tarkemmat tiedot hiihtokoulusta ja siihen ilmoittautumisesta ilmestyvät tälle sivulle tammikuun alussa!

 

Muumien hiihtokoulu 2020

Kaksi ensimmäistä kertaa hiihtokoululaiset jäävät harjoittelemaan ilman vanhempia. Nämä kerrat ovat la 25.1. ja 8.2. klo 9.30-12.30 Aholahden hiihtokeskuksessa (Naistenlahdentie 118). Otathan omat eväät mukaan!

Ahkeruus palkitaan tutkintolatupäivänä, joka on yhteinen hiihtokoululaisille ja vanhemmille. Vanhemmat hiihtävät lasten kanssa tutkintolatureitin, jonka jälkeen jaetaan todistukset ja hihamerkit. Mukaan omat eväät. Mahdollisuus ostaa kioskin tuotteita. Tutkintolatupäivä on Aholahden hiihtokeskuksessa la 15.2. klo 10.00-n.12.00. Tervetuloa koko perheellä mukaan!

Mukaan mahtuu 24 ensimmäisenä ilmoittautunutta lasta. Hiihtokoulu on maksuton.  Ikäraja 5-6 -vuotta (5 vuotta täytettävä 31.7.2020 mennessä). Hiihtokoulu tarkoitettu vain ensikertalaisille!

ILMOITTAUTUMINEN alkaa ke 8.1.2020 ja päättyy su 19.1. Hiihtokouluun mahtuu 24 ensimmäisenä ilmoittautunutta lasta!
Ilmoittautumaan pääset tästä!

Mikäli sinulla ilmenee kysyttävää ilmoittautumiseen liittyen voit ottaa yhteyttä lapsityön toimiston numeroon 044 7768 021 (arkisin klo 9-15).


Jotta oppiminen olisi mukavaa ja helppoa, välineiden tulee olla kunnossa!

Sukset ovat sopivan pituiset, kun ne ovat lapsen mittaiset tai hieman pidemmät. Suksissa olisi hyvä olla sellaiset kärkisiteet, joita lapsi osaa itse käyttää. Suksien jalkaan laittamista on hyvä harjoitella jo kotona aikuisen kanssa. Sukset on hyvä voidella jo kotona, näin lapsen on mukavampi hiihtää, kun voimat eivät kulu lipsuvien tai lunta keräävien suksien kanssa. Lapselle ei ole mitään iloa huonoista välineistä, hiihtämisestä jää vain huono mieli.

Hiihtojalkineet tulee olla suksiin sopivat.

Sauvat ovat sopivan pituiset, kun ne ylettyvät kainaloihin. Lapselle sopivat mieluummin liian lyhyet, kuin liian pitkät sauvat. Sauvoissa kuuluu olla hyvät remmit, jotka lapsi saa itse käteen. Muoviset remmit ovat kovat ja hankalat.

Pukeutuminen sään mukaan on tärkeää ja helpottaa jaksamista! Lapselle on hyvä pakata reppuun lisävaatetta, esimerkiksi varakäsineet.

Laitathan suksiin ja sauvoihin lapsen nimen, etteivät välineet mene sekaisin!

Olethan paikalla hyvissä ajoin, jotta ehdit ilmoittautua ja voimme aloittaa ajallaan.

Hiihtokoulun pakkasraja on -15 astetta, kylmässä ei lapsen ole kiva harjoitella hiihtoa! Jos hiihtokoulu peruuntuu, ilmoitetaan siitä teille tekstiviestillä viimeistään hiihtokoulupäivän aamuna.

Jos ette jostain syystä pääse tulemaan hiihtokouluun hiihtokoulu- tai tutkintolatupäivinä, ilmoitattehan asiasta tekstiviestillä numeroon 044-7768027 noin tuntia ennen hiihtokoulun alkua.