Jouluavustus 2017

Savonlinnan seurakunnan diakoniatyön jouluavustukset lapsiperheille ja yksinäisille ovat nyt haettavissa tällä lomakkeella 30.11. asti (tulosta ja täytä, palautus klo 11 mennessä).

Hakemuksen  käsittelemiseksi  tarvitaan tositteet tuloista sekä viimeisen kuukauden tiliote.  Ilman liitteitä hakemuksia ei  käsitellä. Toimeentulotukipäätös syksyltä 2017 korvaa nämä tositteet. Hakemukseen  voi liittää viranomaisen kirjallisen suosituksen (esim. sosiaalitoimi tai kasvatus- ja perheneuvola). Liitteitä ei palauteta.

Seurakunta varaa vuosittain avustusmäärärahaa kaikkein huonoimmassa asemassa olevien avustamiseksi. Myös seurakunnan lahjoitustilille voi halutessaan lahjoittaa rahaa käytettäväksi näihin avustuksiin. Kaikki avustukset jaetaan alueemme asukkaille.

Työntekijöiden yhteystiedot

Diakoniatyöntekijät

Papit

Kaikki työntekijät

Osallistu - Kun haluat itse auttaa muita, seurakunnasta löytyy mielekästä vapaaehtoistoimintaa

Kun olet vaikeassa elämäntilanteessa, voit tarvita apua ja tukea arjessa jaksamiseen. Ota silloin rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä pohtimaan asioita yksin, vaan voit kertoa niistä luottamuksellisesti. Kaikki palvelut ovat maksuttomia. Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin.  Järjestämme vertaistukiryhmiä, kuten sururyhmät, mielenterveysryhmä sekä ryhmät vammaisten ja eläkeikäisten parissa. Retkien, leirien ja kohtaamispaikkojen tarkoitus on kutsua ihmisiä toistensa yhteyteen. Voit pyytää työntekijää myös keskustelemaan kotiisi.

Myös seurakunnan vapaaehtoiset auttavat elämän arjessa ja kriiseissä

Seurakunnalta apua lapsiperheen elämään

Savonlinnan seurakunta on kouluttanut vapaaehtoisia lapsiperheiden ystäviä ja nopean toiminnan joukkoja auttamaan ihmisiä erilaisissa arjen tilanteissa.

Millaista apua seurakunnalta voi saada?

Arjen enkelit, eli lapsiperheiden ystävät, toimivat arjen apuna tavallisille lapsiperheille.

- Jokainen lapsiperhe tarvitsee ympärilleen tukiverkkoja, vaikka elämää ei kuormittaisikaan mikään erityinen syy.

- Jos tarvitset omaa aikaa ja helpotusta arkeen ota meihin yhteyttä niin etsimme Sinulle ja perheellesi sopivan tukihenkilön

Nopeantoiminnan joukot tarjoavat käytännön apua ihmisille tai perheille, joita on kohdannut jokin yllättävä elämäntilanne tai kriisi.

– Joskus elämäntilanne voi olla niin kuormittava, että arkiset asiat kuten siivoaminen ja ruuanlaitto voivat tuntua ylivoimaisilta. Silloin voit kutsua Nopean toiminnan joukot apuun.

- Joukkomme liikkuvat 2-3 hengen tiimeissä ja tulevat ihmisten koteihin siivoamaan, laittamaan ruokaa ja tarvittaessa hoitamaan lapsia ja näin helpottamaan ihmisten selviytymistä haastavassa tilanteessa.

- Tällaisia tilanteita voi olla esimerkiksi vaikea synnytys (esim. keisarileikkaus), ero, sairaus, kuolemantapaus tai yksinkertaisesti väsymys tai arjen hallinnan ongelmat.

Lisätietoja ja avunpyynnöt:

Marja Mustonen 040 8655653