Pääskylahden kirkko

Kaartilantie 62, 57230 Savonlinna
044 776 8006

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä. Puuhamessu joka kuukauden viimeinen sunnuntai (paitsi kesäisin ja joulukuussa).

Pääskylahden kirkko

Pääskylahden kaupunginosaan rakennettiin vuonna 1957 kirkko kasvavan teollisuusyhteisön tarpeisiin. Kirkon suunnitteli kaupunginarkkitehti Kauko A. Tuominen. Kirkon alttarin lasimaalauksen on tehnyt taiteilija Antti Salmenlinna. Urut rakennettiin kirkon 20-vuotisjuhlaan 1977.
Kirkko peruskorjattiin sisätiloiltaan täydellisesti 1998. Alkuperäinen punatiilinen alttaripäätyseinä valkaistiin ja kirkon valoisuutta lisättiin myös ikkunat uusimalla. Penkit korvattiin irtotuoleilla. Kunnostuksen suunnitteli rakennusarkkitehti Hannu Kylliäinen.
Pääskylahden kirkossa pidetään Puuhamessu joka kuukauden viimeinen sunnuntai klo 12 (paitsi kesällä ja joulukuussa).

Kirkossa on istumapaikat 112 hengelle.

Kirkon yhteydessä on seurakuntatalo, jonka saliin mahtuu 55 henkilöä. Seurakuntatalossa kokoontuu mm. Pääskylahden päiväkeskus, lasten päivä-, iltapäivä- ja perhekerhot, lähetys- ja raamattupiiri, Uuden elämän ilta sekä Martat ja käsityökerho.

Kaartilantie 62, 57230 Savonlinna

Arkimessu