Koululaisten iltapäivätoiminta

1.-2.-luokkalaisten iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa pienelle koululaiselle valvotun iltapäivän turvallisessa paikassa, niille koulun jälkeisille tunneille, jotka lapsi muuten joutuisi olemaan yksin kotona.

Seurakunnan iltapäiväkerhot kuuluvat valtion tukemaan iltapäivätoiminnan piiriin. Toimintaa Savonlinnassa koordinoi kaupungin sivistysvirasto.

Ilmoittautuminen iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi syksy 2018 - kevät 2019 on päättynyt tammikuussa 2018! Jos jostain syystä et vielä ole ilmoittanut lastasi iltapäivätoimintaan, täytäthän ilmoittatumisen välittömästi! Kaupungin iltapäivätoiminnan sivut löydät täältä. Ilmoittatumiskaavakkeen (word-tiedosto) saat ladattua suoraan tästä!

Mitä iltapäivätoiminta on?

Seurakunnan iltapäivätoiminnan perusteena on kristillinen ihmiskäsitys ja arvopohja, perhelähtöinen työote ja kasvatuskumppanuus. Kerhojen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat seurakunnan lastenohjaajat.

Mitä toiminta sisältää?

Iltapäivällä on mahdollisuus läksyjen tekoon, liikuntaan, ulkoiluun, leikkiin, lepoon, askarteluun. Päiviin kuuluu myös hiljentymisen hetkiä. Joskus tehdään pieniä retkiä, joista ilmoitetaan erikseen. Lapset saavat kerhossa joka päivä välipalan. Erityisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan lastenohjaajille.

Toimintapaikat

Iltapäivätoimintamme toimintapaikat yhteistietoineen löytyvät tältä sivulta.

Toimintamaksu

Kerhomaksu määräytyy hoidon tarpeen eli läsnäolopäivien mukaan. Kerhomaksu on 100 e/kk (hoitopäiviä 11 tai enemmän) tai 50 e/kk (hoitopäiviä 1-10). Elokuun hoitomaksu on kaikilta 50,00 euroa. Kesäkuun 2017 hoitopäivämaksu on 5e/pv. Huoltajien valitsema maksuluokka on sitova koko lukukauden ajan. Toimintamaksujen maksuvelvoite alkaa heti lukuvuoden alusta alkaen. Maksuvapautusta voi anoa seurakunnan diakoniatoimistosta. Kaavakkeita saa ohjaajilta tai lapsityöntoimistosta (Kirkkokatu 17).

Vakuutus

Seurakunta on vakuuttanut kaikki kerholaiset tapaturman varalta kerhossa ja kotimatkalla.

Toiminnasta poisjääminen

Lapsen irtisanoutuminen iltapäivätoiminnasta tulee tehdä kirjallisesti edellisen kuukauden 15. päivään mennessä. Toivomme kuitenkin, että lapsenne viihtyisi kanssamme kevääseen asti. Lapselle on tärkeää, että hänen kanssaan koulun jälkeen on joku turvallinen ihminen ja kavereita.

Sairasta lasta ei saa tuoda kouluun eikä kerhoon.

Varustus

Kerhossa tulisi olla sisätossut. Lasten jalkineisiin, vaatteisiin ja reppuihin on hyvä laittaa lapsen nimi. Myös ulkoiluun on varauduttava.

Lomat

Toimintaa on kaikkina koulupäivinä klo 12.00-16.30. Syys-, joulu-, talvi- ja pääsiäislomat ovat samaan aikaan koulujen kanssa. Muutoksista ilmoitetaan erikseen.

Yhteistyö kotien kanssa

Toiminnalla tuetaan kodin, koulun ja seurakunnan kasvatustavoitteita. Iltapäiväkerhossa teemme kodin apuna kasvatustyötä. Lapsi saattaa tuoda kotiin kerhossa virinneitä kysymyksiä ja haluaa keskustella niistä. Lastenohjaajat keskustelevat mielellään kerhoon ja kasvatukseen liittyvistä asioista. Diakoniatyöntekijä Leila Mäkitalo tukee tarvittaessa perheitä erilaisissa tilanteissa, p. 044-7768055.

Kutsumme teitä vanhempain- tai perheiltoihin ja juhliin, joita järjestämme muutamia vuodessa. Niistä tiedotamme erikseen lapsen mukana annettavalla kutsulla.

Vastuuhenkilöt

Lapsityötä johtaa ja valvoo kirkkoherra ja kirkkoneuvosto. Iltapäiväkerhosta vastaa lapsityönohjaaja Jaana Pesonen.

Lapsityönohjaaja
Savonlinnan seurakunta
Lapsityöntoimisto, Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna
Toimistosihteeri, lapsityö (toimistolla vain aamupäivisin!)
Savonlinnan seurakunta
Lapsityöntoimisto, Kirkkokatu 17