Keskusteluapua seurakunnasta

Tavoitat papin nopeimmin soittamalla heidän matkapuhelinnumeroihinsa.
Jokaisella on joskus tilanteita, jolloin kokee olevansa umpikujassa, etteivät omat neuvot tunnu riittävän eteenpäin pääsemiseksi.
Sielunhoidollisessa keskustelussa voidaan käsitellä mitä tahansa inhimillisen elämän ongelmia.

Läheisensä menettäneille

Läheisensä menettäneille järjestetään vuosittain mahdollisuus kokoontua yhteen keskustelemaan menetykseen liittyvistä ajatuksista. Sururyhmä on tarkoitettu kaikille sureville, ikärajaa ei ole. Ryhmään voi osallistua, kun läheisen kuolemasta on noin puoli-puolitoista vuotta.

Tiedustelut Perheasiain neuvottelukeskuksesta ma-pe klo 9-12 p. 015 576 8037.

Sairaalassa

Savonlinnan seurakunnan sairaalapastorina toimii Satu Valkonen. Hänen työhönsä kuuluu sielunhoito Savonlinnan Keskussairaalan ja Savonlinnan terveyskeskuksen potilaille.

Yhteyden sairaalapastoriin saa joko suoraan puhelimitse tai hoitohenkilökunnan välityksellä. Keskustelut sairaalapastorin kanssa ovat aina luottamuksellisia, sillä sairaalapastoria sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Sairaalapastori on sinua varten:

• kun tarvitset kuuntelijaa ja haluat keskustella jonkun kanssa luottamuksellisesti
  • kun olet peloissasi, masentunut tai suret
  • kun kyselet perimmäisiä kysymyksiä, toivot hengellistä ohjausta tai olet muiden vaikeiden kysymysten ja päätösten äärellä
  • kun toivot, että puolestasi rukoillaan tai tahdot saada öljyllä voitelun
  • kun haluat ripittäytyä tai saada ehtoollisen
  • jos läheisesi menehtyy ja tarvitset tukea surussa; läheisen kuoltua on sairaalan kappelissa mahdollista järjestää hartaushetki (saattohartaus)
  • kun tarvitset oman uskontokuntasi pappia

Sairaalapastorin osaamista ja kokemusta voi käyttää myös:

• avohoidossa
  • erilaisissa ryhmissä
  • koulutuksessa
  • kriiseihin liittyvissä purkutilanteissa

Savonlinnan seurakunnan Surun kohdattua -esite

Juha Hänninen: Saattohoito-opas

Saattohoidosta ja eutanasialakialoitteesta - syöpätautilääkärin kannanotto

Satu Valkonen: Arvokasta elämää loppuun saakka. Rinnallakulkijana kuolevan vierellä.