Hyppää sisältöön

Huosion kirkkometsäksi kutsuttu alue sijaitsee Kerimäen Huosiossa, Huosiojärven ympärillä. Alueen erityinen karu kauneus on aina kutsunut ulkoilijoita. Huosio tunnetaan kumpuilevista hiekkaharjuista sekä ikihongista: järven pohjois-koillispuolella sijaitseva metsä on iältään noin 150 vuotiasta. 

Savonlinnan seurakunta omistaa Huosion alueella metsää, josta noin 32,5 ha on päätetty suojella METSO-ohjelman puitteissa (Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston päätös 18.5.2021). Kulkija saattaa huomata maastossa pehmeitä sammaloituneita kantoja muistuttamassa hakkuista, joita alueella on toteutettu vuosikymmeniä sitten. Perimätieto kertoo, että Huosiosta on aikoinaan saatu puuta myös Kerimäen ison kirkon rakennustyömaalle.  

Huosiossa voi liikkua omatoimisesti, jokamiehen oikeudet muistaen ja luontoa kunnioittaen. Suojelupäätöksen edetessä alueen virkistyskäyttö jatkuu entiseen tapaan. Suojelupäätökseen liittyy tiettyjä rajoituksia suojelualueella toimimiseen. Suojeluhankeen etenemisestä tiedotetaan tällä sivulla.

Tervetuloa!