Uutislistaukseen

päivystäjät_lukkariin.png

Kirkon Keskusteluapu hakee uusia vapaaehtoisia päivystäjiä Savonlinnaan

11.1.2022 10.59

Seuraava uusien päivystäjien peruskoulutus toteutetaan maalis-huhtikuussa 2022.

Kirkon Keskusteluavun Palveleva puhelin on Suomen vanhin auttava puhelin. Se on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1964 alkaen. Palveleva puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä klo 18–24. Palvelu on valtakunnallinen ja puheluihin vastataan ympäri Suomea. Päivystäjinä toimii koulutettuja vapaehtoisia ja seurakuntien työntekijöitä. Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden keskustella mieltä kuormittavista asioista luottamuksellisesti. Monelle soittajalle Palveleva puhelin tuo myös elintärkeää helpotusta yksinäisyyteen.  

Kirkon Keskusteluavun Savonlinnan tiimiin haetaan nyt uusia päivystäjiä. Päivystäjien koulutustausta, ikä ja elämäntilanteet voivat olla hyvin erilaisia. Tärkeintä on halu auttaa ja kuunnella sekä avoin ja kunnioittava suhtautuminen erilaisiin yhteydenottajiin ja keskustelunaiheisiin. Päivystäjän tulee myös sitoutua vaitiolovelvollisuuteen. Päivystäjän työssä tärkeä voimavara on oman elämäntilanteen tasapainoisuus.   

Päivystysvuoroja on jokaisella päivystäjällä noin kerran kuukaudessa ilta-aikaan klo 20–24. Päivystystyötä tehdään yksin, mutta päivystäjien tukena on toisista päivystäjistä ja toiminnanjohtajista koostuva alueellinen ryhmä.

Seuraava uusien päivystäjien peruskoulutus toteutetaan maalis-huhtikuussa 2022. Lisätiedot ja ilmoittautumiset to 10.2. mennessä: Savonlinnan alueen Kirkon Keskusteluavun toiminnanjohtaja Marja Mustonen p. 040 865 5653