Uutislistaukseen

Tyhjän sylin muistelupaikka sijaitsee Talvisalon hautausmaalla, siunauskappelin läheisyydessä. Tyhjän sylin muistelupaikka sijaitsee Talvisalon hautausmaalla, siunauskappelin läheisyydessä.

Lapsettomien lauantaina muistetaan tahattomasta lapsettomuudesta kärsiviä ja lapsensa menettäneitä

29.4.2021 13.24

Tahaton lapsettomuus koskettaa noin joka viidettä suomalaista (tieto: Simpukka.info) Lapsettomien lauantai 8.5. muistuttaa siitä, että lasten saaminen ei ole itsestään selvyys. Seurakuntamme muistaa Lapsettomien lauantaina sekä tahattomasta lapsettomuudesta kärsiviä että lapsensa menettäneitä Tyhjän sylin hetkessä, joka julkaistaan videoituna seurakunnan Facebook-sivulla Facebook.com/savonlinnansrk sekä seurakunnan YouTube-kanavalla la 8.5. klo 18

Tyhjän sylin hetkeä ovat toteuttamassa pastori Antti Rahikainen ja kanttori Minna Malinen. Lohdutuksen sanojen ja musiikin lisäksi hetkessä kuullaan tervehdykset Simpukka ry:stä ja Käpy - Lapsikuolemaperheet ry:stä. Tyhjän sylin hetkessä vieraillaan myös keväällä 2020 perustetulla Tyhjän sylin muistelupaikalla Talvisalossa. Tyhjän sylin muistelupaikka on lapsettomuutta, lapsen menettämistä tai lapsenlapsettomuutta sureville omistettu pysähtymisen ja hiljentymisen paikka, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä näkymättömästä surusta näkyvää.