Uutislistaukseen

Kinkeriradio siirtää vuosisataisen perinteen korona-aikaan

Kylien kinkerit peruuntuvat tänäkin keväänä kokoontumisrajoitusten takia. Kinkeriperinteen katkeaminen surettaa sekä seurakunnassa että kinkeripiireissä, mutta nyt avuksi otetaan luovuus ja tekniikka. Savonlinnan seurakunnan, ja ehkäpä koko Suomen ensimmäisessä Kinkeriradiossa 21.3. klo 13 kuullaan kylien kuulumiset ja seurakunnan työntekijöiden terveiset musiikin kera.  

kinkeriradio.jpg

Koronatilanne perui kinkerit jo keväällä 2020 eikä kinkeritaloihin kokoontuminen ole tänäkään vuonna mahdollista. 

”Korona on tasapuolinen. Se tekee elämästä vaikeaa maalla ja kaupungissa. Kinkeriradiota ideoidessamme mietimme, miten suomalaiset ovat selvinneet yhteisistä kriiseistä aikaisemmin. Yhdessä. Mutta juuri se tässä on vaikeaa. Korona eristää meidät toisistamme. Onneksi voi soitella!”, kertoo Kinkeriradion järjestelyistä vastaava aikuistyön kappalainen Jani Lamberg.

”Korona-aika on yllättäen tehnyt kinkeriperinteestä entistä ajankohtaisemman. Olemme huomanneet paremmin, miten hyvä ihmisen on olla tiiviisti asuttujen seutujen ulkopuolella, pienellä kylällä, luonnon keskellä. Ja olemme huomanneet, miten tärkeitä toiset ihmiset ovat. Monet ovat myös rukoilleet enemmän.”

Lähetyksessä puheluita kyliltä ja keskustelua, miten kriisistä on selvitty 

Kinkeriradiolähetykseen saadaan puheluita Savonlinnan eri kyliltä. Soittajat kertovat kylän terveisiä ja samalla on mahdollisuus esittää kysymyksiä lähetyksessä mukana oleville seurakunnan työntekijöille. 

Puheluiden välillä kuullaan seurakunnan työntekijöiden näkökulmia jaksamisesta ja toivosta sekä hengellisen elämän merkityksestä. Myös yhteisvastuukeräys on vahvasti esillä. Lähetystä voi kuunnella Savonlinnan Tuomiokirkon nettiradiosta osoitteessa savonlinnanseurakunta.fi tai Järviradion taajuudella 89,6 MHz

Kinkeriradio sunnuntaina 21.3.2021 klo 13
Nettiradiolähetys osoitteessa savonlinnanseurakunta.fi 
Järviradiossa 89,6 MHZ
Mukana pastori Leena Paintola, diakoni Marja Mustonen ja kanttori Kari Pykäläinen

Wed Mar 10 08:49:00 EET 2021