Uutislistaukseen

Tänä jouluna Kauneimmat joululaulut soivat sisällä, ulkona ja verkossa

Kauneimmat joululaulut 2020

Kauneimmat joululaulut 2020

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia on järjestetty jo 48 vuoden ajan. Tänä jouluna seurakunnat ympäri Suomea ovat kehittäneet uudenalaisia tapoja järjestää Kauneimmat joululaulut turvallisesti ja vastuullisesti. Savonlinnan seurakunnassa Kauneimmat soivat sisällä, ulkona ja verkossa ensimmäisestä adventista aina jouluaaton aattoon asti. 

Kirkkojen laulutapahtumat ovat perinteisten yhteislaulutapahtumien sijaan Kauneimmat joululaulut -konsertteja, joissa seurakuntamme kanttorit vieraineen esittävät rakastetuimpia Kauneimpia. Poikkeuksena tästä Kauneimmat joululaulut Kerimäen Isossa kirkossa Su 20.12. klo 14 sekä ne joulukirkot, joissa lauletaan virsien sijaan Kauneimpia joululauluja. Ulkoilmatapahtumissa laulaminen on turvallista, kun muistetaan 1-2 m turvavälit muiden kuin samassa taloudessa asuvien kanssa. Ulos kannattaa pukea päälle lämpimät ja sään mukaiset varusteet. 

Uusi tilanne on tuottanut myös aivan uusia tapoja laulaa Kauneimpia: Savonlinnan seurakunnan Facebook-sivulla Facebook.com/savonlinnansrk Linkki avautuu uudessa välilehdessäjulkaistaan Adventin äänenavauksesta alkaen joka päivä video, jossa lauletaan yksi adventti- tai joululaulu.


Kauneimmissa Joululauluissa kerätään vuosittain lahjoituksia Suomen Lähetysseuran työhön heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oikeuksien puolustamiseksi. Erityisenä kohteena on lasten syrjäytymisen vastainen työ yli 20 maassa. Keräykseen voi lahjoittaa tästä linkistä kauneimmatjoululaulut.fi/lahjoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Kauneimmat joululaulut Savonlinnan seurakunnassa 2020


Su 29.11. klo 13 1. adventtisunnuntain virtuaalinen jumalanpalvelus Enonkosken luostarista. Hoosianna ja Kauneimpia joululauluja luostarin Youtube-kanavalta ja Facebook-sivulta.


Ma 7.12. klo 17 Kauneimmat joululaulut -vartti, 
Pääskylahden kappelin edustalla. Arkihuolesi kaikki heitä, Nyt syttyy valot tuhannet ja Sydämeeni joulun teen. Lämmintä päälle ja oma lamppu mukaan. 


Ti 8.12. klo 17 Kauneimmat joululaulut -vartti, Pääskylahden kappelin edustalla. En etsi valtaa, loistoa, Heinillä härkien kaukalon ja Varpunen jouluaamuna. Lämmintä päälle ja oma lamppu mukaan.


Ke 9.12. klo 18 Kauneimmat joululaulut -konsertti, Tuomiokirkossa. Tuomiokirkon kanttorit. Vapaa pääsy. Koronatilanteen vuoksi konsertti liput varattavissa 6.12. menn. osoitteessa savonlinnanseurakunta.fi/tapahtumat/2020-12-09/kauneimmat-joululaulut-konsertti. Ilmaislippuja saatavana myös Lähetyssopesta! 


To 10.12. klo 17 Kauneimmat joululaulut -vartti, Pääskylahden kappelin edustalla. Kun joulu on, Joulukirkkoon ja Tulkoon joulu. Lämmintä päälle ja oma lamppu mukaan.


Su 13.12. klo 10 Lasten ja perheiden joulukirkko, Kerimäen talvikirkko. Lasten kauneimpia joululauluja.


Su 13.12. klo 15 Savonrannan kirkossa. Kauneimpia joululauluja ja rakastetuimpia joulurunoja esittämässä Minna Raassina, Pia Rask, Leena Paintola ja yllätysvieraita. Kyyditykseen ilm. 10.12. menn. p. 015 576800 ark. klo 9-13.


Su 13.12. klo 18 Kauneimmat joululaulut -iltakirkko, Rantasalmen kirkko.


Ma 14.12. klo 17 Kauneimmat joululaulut -vartti, Talvisalon kappeli edustalla. Arkihuolesi kaikki heitä, Heinillä härkien kaukalon ja Sydämeeni joulun teen. Lämmintä päälle ja oma lamppu mukaan. 


Ti 15.12. klo 17 Kauneimmat joululaulut -vartti, Talvisalon kappeli edustalla. Nyt syttyy valot tuhannet, Joulun kellot ja Varpunen jouluaamuna. Lämmintä päälle ja oma lamppu mukaan. 


Ke 16.12. klo 10 Punkaharjun torilla


To 17.12. klo 17 Kauneimmat joululaulut -vartti, Talvisalon kappeli edustalla. Maa on niin kaunis, Joulukirkkoon ja Tulkoon joulu. Lämmintä päälle ja oma lamppu mukaan. 


Su 20.12. klo 10 Kauneimmat joululaulut -messu Tuomiokirkossa. Kauneimpia joululauluja sekä yhteislauluina että kanttoreiden esityksinä.


Su 20.12. klo 13 Punkaharjun kirkkoranta.


Su 20.12. klo 14 Kerimäen iso kirkko.


Ke 23.12. klo 18 Kerimäen kirkonmäki. Huonon sään sattuessa Isossa kirkossa. Varaa oma lamppu mukaan.

HUOM: Sisällä järjestettävissä tilaisuuksissa osallistujamäärä rajataan 1-2 m turvavälein tilaan sopivaksi. Tilaisuuksissa  maskisuositus. Osallistujia pyydetään tuomaan omat kasvomaskit. Flunssaoireiden aikana ei voi osallistua. Kirkkoihin  voidaan turvavälejä noudattaen ottaa vieraita seuraavasti: Tuomiokirkko 260, Kerimäen talvikirkko 40, Kerimäen iso kirkko 300 (parvet ei käytössä), Rantasalmen kirkko 190 , Savonrannan kirkko 200.
 

20.11.2020 09.25