Uutislistaukseen

Seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta ja syksyn tapahtumat järjestetään lähes normaaliin tapaan

Seurakunnan syksyn toiminta käynnistyy lähes normaalissa laajuudessaan. Tartuntariskiä torjutaan hyvällä ohjeistuksella, tilavalinnoilla ja tarvittaessa maskien käytöllä. Jumalanpalvelukset järjestetään jatkossakin jo kesän alussa voimaantulleiden ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat tiedot kirkollisissa ilmoituksissa, osoitteessa savonlinnanseurakunta.fi/tule-mukaan sekä 11.9. ilmestyvässä Seurakuntauutiset-lehdessä.  

  

Green Wool Shop Instagram Square (2).png

Lähes kaikki säännöllisesti kokoontuvat ryhmät, kuten perhe- ja päiväkerhot, nuorten toiminta, raamattu- ja rukouspiirit sekä diakonian ja lähetystyön ryhmät ja kuorot sekä kirkkomusiikin konserttitoiminta ovat maaliskuusta asti olleet joko tauolla tai ne on toteutettu pääsääntöisesti etäyhteyksien kautta. Sekä viranomaisohjeet että seutumme tartuntatilanne antavat syyskuussa mahdollisuuden kokoavan toiminnan käynnistämiseen. 

Kaikki seurakunnan toiminta toteutetaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtien. Jos turvavälien noudattaminen tekee osallistujamäärän takia tiukkaa, kokoontumiset siirretään suurempiin tiloihin tai osallistujamäärä rajataan tilan mukaisesti. Yksittäisissä tilaisuuksissa voidaan myös suositella kasvomaskien käyttöä, mikäli järjestäjä näkee sen tarpeelliseksi. Näissä tapauksissa osallistujia pyydetään hankkimaan maskit itse.  Palloilusalia ei tartuntariskien takia edelleenkään voida ottaa käyttöön. Yhteisöruokailu Hengen ravintola Leipä on edelleen tauolla, koska ruokailun ja siihen liittyvän yhdessäolon toteuttaminen turvavälejä noudattaen on suuren kävijämäärän takia mahdotonta. 

Jumalanpalvelukset jatkuvat jo kesän alussa voimaantulleiden ohjeiden mukaisesti. Osanottajamäärä rajataan niin, että turvavälit toteutuvat. Virret ovat totuttua lyhyempiä. Ehtoollisen vietosta ohjeistetaan kirkossa.  

Seurakunnan toimintaan ei voi osallistua koronaan viittaavien oireiden aikana. 

Laulamiseen liittyvät tartuntariskit otetaan huomioon 

Yhdessä laulamiseen liittyvien tartuntariskien takia seurakunnan tapahtumissa lauletaan tavallista vähemmän. Esimerkiksi jumalanpalvelusten virret ovat lyhyempiä ja ryhmien tapaamisissa vältetään yhteislauluja. Seurakunnan kuorojen toiminta käynnistyy erityisjärjestelyin. Kuorojen harjoituksissa pidetään turvavälit ja tilan tuuletuksesta huolehditaan. Kuorot eivät toistaiseksi esiinny yleisölle.  Yksittäisten kuorojen toiminnan käynnistymisestä ja järjestelyistä päättävät kuoroja johtavat kanttorit. Yhteislaulutilaisuuksia ei vielä järjestetä. 

Lasten ja nuorten toiminta käynnistyy päiväkoti- ja koulumaailmasta tutuilla ohjeilla 

Perhe- ja päiväkerhot käynnistävät toimintansa Sosterin kanssa yhteistyössä laadittuja turvallisuusohjeita noudattaen. Myös seurakunnassamme erityisen suosittu isostoiminta ja muut nuorisotyön ryhmät alkavat lähes normaalissa laajuudessa. Lasten ja nuorten toiminnassa isoja ryhmiä jaetaan tarvittaessa pienempiin. 

Tarkemmat tiedot kirkollisissa ilmoituksissa, sivulla savonlinnanseurakunta.fi/tule-mukaan sekä 11.9. ilmestyvässä Seurakuntauutiset-lehdessä. Ryhmien ja kuorojen alkamista voi tiedustella myös niiden toiminnasta vastaavilta seurakunnan työntekijöiltä. 

2020-08-26 10:13:00.0