Uutislistaukseen

Ihamaniemen luostariyhteisön 25-vuotisjuhlaa vietetään 31.3.

Luostariyhteisön toiminta Ihamaniemellä alkoi kevättalvella 1994. Sunnuntaina 31.3. klo 13 vietetään kiitosaiheista Taizé-messua luostarin kappelissa.
Tukiyhdistyksen puheenjohtaja rovasti Päivi Erkkilä ja hallituksen jäsen pastori Anu Ylitolonen toimittavat messun. Kanttorina toimii Katariina Kokkonen. Luostariyhteisön jäseniä ja kyläläisiä on mukana avustamassa.

 

Messun jälkeen nautitaan soppaa ja juhlakahvit. Muistellaan yhdessä kuluneita vuosia ja niihin mahtuneita monia kohtaamisia.

Suomen evankelisluterilaisen luostarin tuki ry:n vuosikokous pidetään klo 15. Uudet ja entiset jäsenet ovat tervetulleita. (Äänioikeus on jäsenrekisteriin kirjatuilla jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä).

 

Kiitosjuhlaan voi osallistua myös lähettämällä etukäteen valokuvia, jotka liittyvä luostariyhteisön vaiheisiin (osoitteeseen Enonkosken luostariyhteisö, Ihamaniementie 848, 58180 Ihamaniemi tai luostariyhteiso@luostariyhteiso.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä).

 
 
Ihamaniemen luostariyhteisö eli Enonkosken luostari on Suomen ainoa evankelis-luterilainen luostari. Luostari toimii Mikkelin hiippakunnan piispan alaisuudessa, yhteistyössä Enonkosken kappeliseurakunnan kanssa. Luostarissa on majoitustilat 10-12 hengelle ja siellä järjestetään erilaisia hengellisen elämän tapahtumia, kuten retriittejä.
Keväällä 2018 Suomen Evankelis-luterilaisen luostarin hallitus valitsi kolmivuotiseen retriittipapin tehtävään teologian tohtori Pauliina Kainulaisen. Retriittipappi keskittyy Mikkelin ja Kuopion hiippakuntien alueella tapahtuvaan hengelliseen ohjaukseen ja retriittitoiminnan kehittämiseen. Toiminnan koti on Ihamaniemen luostari.

 

13.3.2019 10.51