Draamamonologi "Äidinsirpaleellakin voi elää" aloittaa Lapsen oikeuksien viikon

8.11.2018 14.25

äidinsirpaleet_mv1_L.jpg

Valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään koko maassa 19.-23.11.2018 Savonlinnan seurakunta ja Savonlinnan perheasiain neuvottelukeskus järjestävät yhdessä teemaviikon tapahtuman. Draamamonologi Äidinsirpaleellakin voi elää Kulttuurikellarissa maanantaina 19.11. klo 18.30

Äidinsirpaleellakin voi elää –draamamonologin teksti on koostettu Anja Porion Annan kiireen mennä –runoteoksesta. Esitys pysäyttää meidät vanhemmuuden arjen ja erityisesti äitien rinnalle. Äitiyden arjesta nousevat myös vaikeat tunteet - syyllisyys, epävarmuus ja väsymys. Mistä löytyy lohtu ja rohkaisu oman vanhemmuutensa kanssa kamppailevalle?

Draamamonologi lähtee aivan alusta. Jokaisella meillä on tai on ollut äiti ja isä. Se on selvää ja samalla ei ole. Lapsi, joka tulee elämäämme, herättää meissä jotakin. Aivan kuin lapsi haastaisi meidät kasvotusten oman historiamme ja oman nykyisyytemme kanssa. Millainen on se lapsuuden turva, jossa itse on kasvanut. Entä jos on itse jäänyt lapsena vaille turvaa, kuinka olla syli omalle lapselle?

Pystymme tarjoamaan lapsellemme sirpaleen äitiydestä, sirpaleen vanhemmuudesta. Sirpale kuulostaa niin kovin vähältä, rosoiselta ja satuttavalta. Mutta äidinsirpaleellakin voi elää. Erityisesti silloin, kun ympärillä on useita erilaisia sirpaleita vanhemmuudesta, äitiydestä. Jos suostun omaan elämääni ja sen sirpaleisuuteen, pystyn katsomaan ympärilleni. Kuka meistä lopulta on ehjä? Katso valoa, kuinka se taittuu osuessaan erilaisiin sirpaleisiin.

Draamamonologi Äidinsirpaleellakin voi elää Kulttuurikellarissa (Olavinkatu 34) maanantaina 19.11. klo 18.30. Vapaa pääsy. Kahvi- ja teetarjoilu.

Draamamonologi yhdistää runoa, musiikkia ja tanssia. Esityksen on koonnut ja sen esittää Runomusiikkiyhtye Helmi:

Monologi Irja Lyytikäinen

Piano ja laulu Helen Avent

Kitara, viulu, lyömäsoittimet ja laulu Mikael Sykiäinen

Tanssi Anna Lamberg

 

Lisää tietoa teemaviikosta: https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko-2018/

« Uutislistaukseen