Uutislistaukseen

ero_THUMB.jpg

Erosta ei tarvitse selvitä yksin

30.8.2018 09.39

Savonlinnan perheasiain neuvottelukeskuksessa alkaa lokakuussa Erosta eteenpäin -ryhmä, jossa eroa pääsee työstämään vertaistuen ja ammattilaisten avulla. Tavoitteena on kohdata ja käsitellä eron aiheuttamia tunteita ja ajatuksia ja suunnata elämässä kohti uutta alkua.

Ero on aikuiselämän suurimpia kriisejä riippumatta siitä, millainen oma asema erossa on. Elämässä ei välttämättä pääse eteenpäin olipa ero sitten toivottu tai ei-toivottu tilanne. Pettymys, ahdistus, luopumisen tuska ja vastauksia vaille jääneet kysymykset voivat painaa mieltä vielä vuosienkin päästä. Vertaistuki yhdistettynä ammattiapuun auttavat kohtaamaan eron aiheuttamat tunteet ja ohjaavat kohti uutta alkua.

Savonlinnan perheasiain neuvottelukeskuksessa alkaa lokakuussa Erosta eteenpäin –ryhmä, jossa työstetään eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita toisten samassa tilanteessa olevien kanssa, ammattilaisten turvallisessa ohjauksessa. Ryhmän vetäjinä toimivat johtava perheneuvoja, psykoterapeutti Ulla Juntunen sekä diakonissa Juha Räisänen.

Ryhmä kokoontuu yhdeksän kertaa ajalla 4.10.-13.12. Savonlinnan seurakuntakeskuksessa.

Jokaisella kerralla eroa lähestytään eri aiheen kautta. Ryhmässä jokaisella on oikeus jakaa kokemuksiaan tai vain kuunnella sen mukaan, mikä tuntuu itselle luontevalta. Ammattilaiset ohjaavat keskustelua, antavat näkökulmia ja tukevat ryhmäläisten prosessia.

Ryhmän alkaessa avioeron tulee olla jo voimassa tai avoerosta tulee olla aikaa noin puoli vuotta. Erosta voi olla aikaa myös jo useitakin vuosia. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa. Ilmoittautumiset 17.-21.9. klo 11-12  p.  044 776 8032. Osallistujat haastatellaan.