Uutislistaukseen

Runomusiikki-ilta: Kesä, joka ei koskaan tullut

Kerimäellä järjestetään tulevana sunnuntaina surevien ilta läheisensä menettäneille otsikolla ”Kesä, joka ei koskaan tullut”. Runomusiikki-illassa esiintyvät Irja Lyytikäinen, Anna Lamberg ja Helena Kaipio.
IMG_5397_M.jpg

Suru koskettaa ihmisiä niin syvältä, että pintaan voi nousta tunteita, joita ei aikaisemmin ole osannut tai halunnut käsitellä. Suru rinnalle nousee usein myös syyllisyys: tehdyt tai tekemättömät asiat, sanat, joita ei ehtinyt sanoa tai jotka jäivät anteeksipyyntöä vaille. Surevien illassa käsitellään esimerkiksi näitä aiheita runojen ja musiikin avulla.
- Läheisen menetys on peruuttamaton ja niin ollen osa loppuelämää. Jokainen kohtaa surunsa eri lähtökohdista, samoin jokainen tekee surutyötään oman elämäntilanteensa keskellä. Surutyö on nimensä mukaisesti työtä, voisi miltei sanoa pakkotyötä elämän voittamiseksi, kuvailee Irja Lyytikäinen.
     Vanhemman kuollessa ihmisen lapsuus sellaisenaan loppuu ja sukupolvien ketjun vääjäämätön siirtymä on pakko hyväksyä. Puolison kuoleman tuoman surun rakenteet tietää vain sen kokenut. Inhimillisesti katsoen kaikkein vaikeinta on selvitä oman lapsen kuolemasta. Yksinjääminen ja tunteiden peittäminen sulkee mahdollisuuden löytää kokemastaan myös jotain hyvää, sillä surullakin on kahdet kasvot.
- Runo-musiikki-illassa haluamme runon ja musiikin voimin lohduttaa, vahvistaa surun oikeutusta ja auttaa luottamaan Jumalan läsnäoloon ja armollisuuteen. Rohkaista uskoa toisenlaiseen ”kesään” ja luomaan uusia haaveita särkyneiden tilalle. Kuitenkin elämä on Luojan lahjoista parhain.
 

”Kesä, joka ei koskaan tullut”. Ilta läheisensä menettäneille Kerimäen seurakuntatalolla su 19.3. klo 18.

 

13.3.2017 15.00