Uutislistaukseen

Savonlinnan Tuomiokirkon lauluyhtye konsertoi helatorstaina 18.5. kaksi kertaa

Savonlinnan Tuomiokirkon lauluyhtye on perustettu vuonna 2009 alun perin messuissa laulavaksi kuoroksi. Yhtye toimii periodeittain ja siinä laulaa musiikin ammattilaisia ja kokeneita harrastajia. Yhtyeen johtajana toimi alun perin sen perustaja, kanttori Minna Raassina. Sittemmin johtajana ovat toimineet mm. kanttori Reko Tammi ja kapellimestari Hannu Vesioja. Tuomiokirkon lauluyhtye on toteuttanut monentyyppistä musiikkia laajimpina teoksina vuonna 2021 J.S. Bachin Jouluoratorion ja 2022 Johannes-passion. Yhtye on toteuttanut vierailukonsertit mm. Mikkelin tuomiokirkkoon ja Imatran Kolmen ristin kirkkoon.

Helatorstaina 18.5. yhtye konsertoi klo 14 Sulkavan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja klo 18 Savonlinnan TuomiokirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Molempiin helatorstain konsertteihin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 euroa. 

Helatorstain konsertissa kuullaan musiikkia usealta vuosisadalta. Konsertin vanhimpia säveltäjänimiä ovat Giovanni Pierluigi da Palsterina, Tomás Luis de Victoria, William Byrd ja Arnold van Bruck 1500-luvulta. Suomalaisista säveltäjistä mukana ovat Leevi Madetoja, Taneli Kuusisto sekä Minna Raassina, jonka kuorosävellys "Herra on minun paimeneni" saa kantaesityksensä Sulkavan konsertissa. Konsertissa on mukana on myös soitinharvinaisuus, viola da gamba, jota soittaa Katri Susitaival. 

 

Tuomiokirkon lauluyhtyeessä laulavat:

 

Sopraano

Tiia Jaatinen

Marjatta Komonen

Minna Malinen

Altto

Katariina Kokkonen

Minna Raassina

Katri Susitaival

Tenori

Kimmo Makkonen

Rafael Maldonado

Keijo Pesonen

Arho Raunio

Basso

Kari Ahonen

Pertti Järvisalo

Arto Liukko

 

Kuva: Tuomiokirkon Lauluyhtye / Kuvaaja: Ritva Kokkonen

10.5.2023 11.52