Uutislistaukseen

Kotileikki-pienoisnäytelmä Hengen ravintola Leivässä vanhusten viikolla

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 2.-9.10.2022. Vanhusten viikon aluksi ma 3.10. klo 10.30 Hengen ravintola Leivässä nähdään Kotileikki-pienoisnätelmä

IMG-20220805-WA0000.jpg

Ensi viikolla vietetään Vanhusten viikkoa. 

Vanhusten viikon aluksi ma 3.10. klo 10.30 Hengen ravintola Leivässä nähdään Kotileikki-pienoisnätelmä. Anne Välinoro esittämä ja kirjoittama Kotileikki on nukketeatterinkin keinoin toteutettu tarina kahden yhdeksänkymppisen naisen elämän kodeista. Toinen heistä joutuu evakkoon Karjalan kodistaan Kerimäelle, toisen tie vie Pohjois-Savosta Ruotsiin saakka, mutta lopulta he huomaavat asuvansa samassa talossa.

Esityksessä on nukketaiteilija Erja Mikkolan luomat nuket ja Joonatan Huukin säveltämä äänitausta, jossa on mukana aikakausien sävelmiä sekä työn ja luonnon ääniä. Esityksen kesto on 27 minuuttia.

Kotileikki valmistettu Majaoja-säätiön ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella ja se on tehty ikääntyneitä ajatellen. Se on saanut erinomaista palautetta kiertueella eri puolilla Suomea.

Anne Välinoro on tamperelainen esittävän taiteen tekijä ja kesäkerimäkeläinen. Hänen tekemiään lyhytelokuvia ja teatteriesityksiä on nähty eri puolilla Suomea ja Pohjoismaissa lähes 150:llä keikalla. Katsojia hänen jalkautuvassa kulttuurityössä tekemillään keikoilla on kertynyt jo 4500.

Kotileikki nähdään Savonlinnassa 3.-4.10. myös palvelutalo Iltakodin Rosinassa ja Joosepissa sekä Linnalassa.

Leivän lounas on tarjolla tuttuun tapaan heti esityksen jälkeen klo 11-12 ja arkimessua vietetään klo 12

 

27.9.2022 12.15