Kansainvälinen ilmaiskonsertti Enonkosken kirkossa

Enonkosken kirkko

Äänikkö: Biliana Vouchkova viulu & laulu, Markus Pesonen kitarat.

Äänikön musiikki on orgaanista hitaasti muuntautuvaa ja yksityiskohtaista sävelvirtausta, joka kutsuu kuuntelijan omaan mielikuvitukseensa. Duon soittajilla on klassisen ja rytmisen musiikin lisäksi vankka kokemus improvisaatiosta jonka tarkoituksellinen käyttö erityisesti kirkossa tilana on tärkeä osa esitystä.

Äänikkö sanana oli alun perin käytössä magnetofonille mutta ei jäänyt käyttöön vieraskielisen käännöksen syrjäyttämänä. Tämä nauhalle äänittävä keksintö on tullut myöhemmin tunnetuksi sen lämpimästä äänensävystä. Symbolisesti palaamme alkuperäiseen sanaan tutkiaksemme äänityksen syntyä ja sen käyttöä uudessa tilallisessa kontekstissa. Konsertti taltioidaan kolmiulotteisesti mahdollista julkaistamista varten.

Biliana Voutchkova on dynaaminen ja monialainen taiteilija, viulisti, esiintyjä, säveltäjä, improvisoija ja kuraattori, jolla on todella henkilökohtainen musiikillinen kieli. Hänen työnsä kattaa mahdollisimman laajan valikoiman musiikkia, ääntä ja liikettä ja hänen kiinnostuksensa johtavat erilaisiin monialaisiin yhteistyöhön. Hän työskentelee Berliinin ja Bulgarian Mustanmeren rannikolla sijaitsevan maaseuturesidenssinsä välissä ja esiintyy solistina sekä tunnetuissa yhtyeissä, kuten United Berlin, Solistenensemble Kaleidoskop, Splitter Orchestra ja Ensemble Modern.

Markus Pesonen on palkittu säveltäjä, muusikko ja tuottaja, joka on toiminut viimeiset 20 vuotta tehden musiikkia elokuviin, näytelmiin ja tanssiteoksiin sekä lukuisille yhtyelle ja orkestereille. Hän on tehnyt 19 multimediataidenäyttelyä, 17 levyä säveltäjänä ja muusikkona sekä musiikkia 15 teatteri- ja tanssiteokseen ja kolmeen elokuvaan. Nykymusiikin saralla työskentelyni tunnetaan erilaisista kokoonpanoista aina kitaraa ja elektronisia elementtejä yhdistävästä sooloprojektista 11-henkiseen Markus Pesonen Hendectet -ensembleen ja monista tyylilajeista aina kamarimusiikista big band -sävellyspalkinnon Anonimus Big Band's International Composition Competition voittoon.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertin järjestäjä on Markus Pesonen.

• Musiikki Musiikki

Enonkosken kappeliseurakunta