Raamattuluento ja ehtoollinen Tuomiokirkossa

Savonlinnan Tuomiokirkko

Savonlinnan Tuomiokirkossa käynnistyi 16.9. viikottainen raamattuluentojen sarja. Sarja jatkuu keskiviikkoisin 9.12. asti.

Luentojen aiheena on apostoli Paavalin kirje galatalaisille. Luennoitsijana toimivat kirkkoherra Sammeli Juntunen sekä seurakuntamme papit. Raamattuselityksen jälkeen vietetään ehtoollista.

"Galatalaiskirjeen teema on edelleen hyvin ajankohtainen. Hyvin helposti kristitylle käy niin, että hän huomaamattaan alkaa perustaa uskonsa siihen, kuinka eettinen hän on tai kuinka hyvin hän kykenee tottelemaan Jumalan tahtoa. Silloin uskon kohteeksi tulee joku muu kuin Kristus ja hänen armonsa. Samalla uskosta katoaa ilo ja vapaus. Tätä vastaan auttaa ns. 'vanhurskauttamisopin' syvä omaksuminen, omantunnon perukoita myöten. Galatalaiskirje auttaa siinä. Sen mukaan "vanhurskaus" eli Jumalalle kelpaaminen ei perustu siihen, miten hyvin ihminen noudattaa Jumalan tahtoa. Se perustuu Jeesukseen uskomiseen, koska uskon kautta saamme armosta omaksemme Kristuksen ja hänessä olevan Jumalalle kelpaamisen. Tämä mm. luterilaisuudelle keskeinen Raamatun aarre käydään luennoilla perusteellisesti läpi", Juntunen kertoo.

Tuomiokirkossa maksimiosallistujamäärä 260. Muistetaan hyvä käsihygienia ja yskimistä koskevat ohjeet. Tilaisuuteen ei voi osallistua lievienkään flunssaoireiden aikana.

Savonlinnan tuomiokirkkoseurakunta