Messu Kerimäellä

Kerimäen kirkko

Messu Kerimäen isossa kirkossa, 46. Seniorileirin kirkkopyhä

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Liturgina Tyni Tero, saarnaa Seija Uimonen, Kokkonen Katariina on kanttorina.

46. Seniorileirin kirkkopyhä alkaa messulla ja jatkuu lounaalla ja ohjelmalla seurakuntakodilla klo 15 saakka. Kokoontumisessa noudatetaan sillä hetkellä voimassa olevia koronarajoitusmääräyksiä. Ilmoittautumiset 6.7.2020 mennessä Raija Nuopposelle p.050 40 00083.

Kerimäen kappeliseurakunta