Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus nettiradiossa

Savonlinnan Tuomiokirkko

Lähetys Savonlinnan Tuomiokirkosta

Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan Jeesuksen viimeisiä vaiheita Jerusalemiin. Hän ratsastaa kaupunkiin aasilla ja ihmiset heittävät hoosiannaa huutaen palmunoksia hänen kulkutielleen. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat.

Savonlinnan Tuomiokirkon Palmusunnuntain jumalanpalveluksessa esirukouksesta ja tekstinluvusta huolehtii kappalainen Tero Tyni, kanttoreina toimivat Pia Rask ja Maria Padatsu ja muusikkona Katri Susitaival, viola da gamba. Liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Kaisa Oittinen.

- Tämän sunnuntain evankeliumissakin kerrotaan siitä, kuinka kiitollinen Maria oli Jeesukselle. Meille tämä opettaa sen, että Vapahtajan lähelle saa jäädä.

Jumalanpalveluksessa lauletaan virret 3, 54, 15, 340 ja lopussa vielä 60. Synnintunnustus on numero 704.

Savonlinnan tuomiokirkkoseurakunta