Oopperajuhlamessu

Oopperajuhlamessu

Olavinlinna

Perinteikäs Oopperajuhlamessu Olavinlinnassa. Mukana oopperan solisti baritoni Joonas Asikainen, Savonlinnan seurakunnan kuorot ja Savonlinnan Orkesteri. Musiikkia johtaa kirkkomuusikko Mika Siekkinen. Messussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Oopperajuhlamessua on vietetty Savonlinnassa jo 60-luvulta alkaen. Aluksi messua vietettiin tuomiokirkossa, mutta kun kaikki halukkaat eivät enää mahtuneet kirkkoon, tilaisuus siirrettiin Olavinlinnaan.

Musiikista suurin osa on viime vuosien tapaan kirkkomuusikko Mika Siekkisen sovittamaa. Messun musiikista vastaavat seurakunnan kuorot ja Savonlinnan Orkesteri. Oopperajuhlien solistivieras on baritoni Joonas Asikainen. Asikainen on kotoisin Rantasalmelta ja pyörittää mm. Aino Ackté -oopperan toteuttanutta Etelä-Savon musiikkiteatteri- ja oopperayhdistystä, ESMO ry:tä.

Liturgina toimii Savonrannnan ja Punkaharjun seurakuntapastori Henrik Koponen. Tämä kesä on upeasta lauluäänestään tunnetulle Henrikille jo kolmas vuosi Oopperajuhlamessun liturgina. Avustavina pappeina messussa ovat mukana Sammeli Juntunen, Leena Paintola ja Saara Roto. Lisäksi messussa on mukana useita ehtoollisavustajia ja ehtoollista saa viidestä pisteestä. Tänä kesänä Oopperajuhlamessussa saarnaa hiippakuntamme piispa Seppo Häkkinen.

Lähiliikenteen kirkkokyydit kulkevat Olavinlinnaan. Lähtö päätepysäkeiltä klo 9 ja paluu messun jälkeen. Matkan hinta on 5 euroa.
Reitti osoitteessa: savonlinnanseurakunta.fi/info-ja-asiointi/kirkkokyydit

Messu tulkataan viittomakielelle. Tulkkaus B-katsomon edessä.

Enonkosken kappeliseurakunta, Kerimäen kappeliseurakunta, Punkaharjun kappeliseurakunta, Rantasalmen kappeliseurakunta, Savonrannan kirkkopiiri, Savonlinnan seurakunta, Savonlinnan tuomiokirkkoseurakunta

Savonlinnan Tuomiokirkko

Kesän arkimessu