Rantasalmi 440 vuotta kotiseutujuhla

Rantasalmi 440 vuotta kotiseutujuhla

Muu tila

Rantasalmen kunta täyttää tänä vuonna 440 vuotta. Rantasalmen seurakunta ja kunta juhlivat yhteistä taivaltaan sunnuntaina 15.4. Päivä alkaa juhalmessulla kirkossa klo 10 ja jatkuu lounaan ja kotiseutujuhlan merkeissä Kirkkorinteellä noin klo 11.30-13.

Kotiseutujuhlan ohjelma
- Lounas
- Aikamiehet-kuoro "Kevätlinnuille etelässä."
- Tervehdykset
- Esitelmä, professori Heikki Hanka, Jyväskylän yliopisto:
"Rantasalmen entinen alttaritaulu Vapahtaja ristillä"
- Rantasalmen laulu

Sunnuntaina juhlitaan paitsi Rantasalmen juhlavuotta, myös tärkeää kotiinpaluuta. Vanhan puukirkon alttarimaalaus "Vapahtaja ristillä" on ollut kunnostettavana Valamon luostarin konservointilaitoksessa ja vihitään tilaisuudessa uuteen käyttöönsä. Maalaus on nyt sijoitettu Kirkkorinteen kappelisaliin, jossa se on mukana saattamassa kappelisalissa siunattavia vainajia viimeiselle matkalle.

Enonkosken kappeliseurakunta, Kerimäen kappeliseurakunta, Punkaharjun kappeliseurakunta, Rantasalmen kappeliseurakunta, Savonrannan kirkkopiiri, Savonlinnan seurakunta, Savonlinnan tuomiokirkkoseurakunta

Hirvaslahden leirikeskus

Raamattu- ja rukouspiiri

Miekkoniemen miesten raamattupiiri