Kirkkomusiikkiviikon avajaiskonsertti

Kirkkomusiikkiviikon avajaiskonsertti Savonlinnan Tuomiokirkko

Lauluyhtye Versio: Reformaatiojuhlaa ja renessanssin laulumusiikkia

Lauluyhtye Versio viettää reformaation 500-vuotisjuhlaa omalla tavallaan. Konsertin ytimessä on yksi renessanssin vokaalipolyfonian kirkkaimmista helmistä, Giovanni Pierluigi da Palestrinan (1525-1594) ajattoman kaunis Missa Papae Marcelli. Messun syntyhistoria kietoutuu mielenkiintoisella tavalla parhaillaan vietettävään reformaation 500-vuotisjuhlaan. Palestrina käytti siinä vaikutteita toisen, varhemmin eläneen renessanssisäveltäjän Josquin Desprez’n (n. 1450-1521) motetista Benedicta es, caelorum Regina, ja Desprez mainitaan yhdeksi uskonpuhdistuksen käynnistäneen Martti Lutherin lempisäveltäjäksi. Versio laulaa myös motetin taustalla olevan samannimisen gregoriaanisen sävelmän. Konsertin aloittavat kaksi Desprez’n viehättävää, sävelkieleltään arkaaisempaa neliäänistä Maria-aiheista motettia Salve Regina ja Ave maris stella.

Lauluyhtye Versio on vuonna 2003 perustettu vanhaan musiikkiin keskittyvä kokoonpano. Sen eri puolilta Suomea tulevat laulajat ovat musiikin ammattilaisia ja pitkälle edenneitä harrastajia, joita yhdistää rakkaus renessanssiajan laulumusiikkiin.

Versiossa laulavat Hannele Huhtinen, Heikki Isotalo, Minna Muukkonen, Anne Palo, Aino Peltomaa, Sampo Rantakokko, Hilkka Rauhala, Timo Turtiainen, Mikko Vehkaperä, Kristiina Vähäkangas ja Sakari Ylivuori.

Lauluyhtye Version konsertti sunnuntaina 29.10.2017 klo 13 Savonlinnan tuomiokirkossa (Pappilankatu 8).  Palestrina – Desprez. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Johtava kanttori
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna

Kirkkomusiikkiviikko, kanttoreiden työvuorot, musiikkityö Savonrannan kirkkopiirissä