Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Seurakuntavaaleissa seurakunnan jäsenet pääsevät valitsemaan heitä edustavat luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon, joka päättää mm. seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Kirkkovaltuusto valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon, joka johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa sekä toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Äänen voi antaa vain oman seurakunnan ehdokkaalle. Seurakuntasi määräytyy asuinpaikkasi mukaan. Olet siis sen paikallisseurakunnan jäsen, jonka alueella kotisi sijaitsee.

Haluatko varmistaa, mihin seurakuntaan kuulut? Klikkaa tästä >>

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018