Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Seurakuntavaaleissa seurakunnan jäsenet pääsevät valitsemaan heitä edustavat luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon, joka päättää mm. seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Kirkkovaltuusto valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon, joka johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa sekä toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä.

Tämän vuoden seurakuntavaalien valtakunnallinen teema on #minun kirkkoni. Teema kutsuu kaikki seurakunnan jäsenet omalla äänellään kertomaan, mitä asioita he pitävät kirkossa ja sen työssä itselleen tärkeimpinä. Kun käytät aihetunnistetta #minun kirkkoni sosiaalisessa mediassa, pääset mukaan vaalikeskusteluun.

Tälle sivulle kootaa kaikki oman seurakuntamme vaaleja koskeva info.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018