Yhteisvastuu 2020 Rantasalmen kappeliseurakunnassa

Yhteisvastuukeräys 2020

Savonlinnan seurakunnan Yhteisvastuukeräys 2020 tuotti yhteensä 13 238,80 euroa. Keräysmuodoista eniten tuottivat perinteiset lista- ja lipaskeräykset. Lisäksi keräystuottoa kartuttivat kolehti, tapahtumat, myyjäiset ja verkkolahjoitukset. Kiitos vapaaehtoisille kerääjille ja kaikille lahjoittajille!

Puolet kotimaan tuotosta käytetään vanhemmuutta ja lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta vahvistaviin tukitoimiin. Vuoden 2021 alkavassa hankkeessa kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeen tavoitteina ovat seuraavat: tukea vanhemmuuteen, aikaa lapselle ja yhdessä tekemistä.

Toinen puolikas kotimaan tuotosta käytetään keräävän seurakunnan kautta paikallisiin vanhemmuutta tukeviin asioihin ja tarpeisiin.

Ulkomailla:

60% Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kehitysmaille. Vuoden 2020 keräyksen tuotto on käytännössä vanhemmuutta tukevat toimenpiteet, esim. naisten/äitien koulutus ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistaminen arjen elämässä. Käytännön työ keskittyy seuraaviin esim. maanjäristykset, tulvat ja maanvyörymät Nepalissa, jossa neljännes väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella.

Yhteisvastuun tavoitteena on luoda elinvoimainen elämänmaisema Nepalin syrjäkyliin toimeentulomahdollisuuksia lisäämällä. Osuuskunnat: antavat jäsenilleen koulutusta ammattiin, myöntävät avustuksia ja lainoja perustarvikkeisiin ja työpaikan perustamiskustannuksiin. Kehiin astuu myös kolmenlaisen pienyrittäjyyden tukeminen: vihannesviljely kasvihuoneissa, bambusta valistettavat tuotteet ja vihannessäilykkeiden valmistus.

Nepalissa hyvä vanhemmuus tarkoittaa myös lapselle annettavaa koulutusta.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on keräys, joka auttaa hädänalaisia, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60% tuotosta Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20% paikalliseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuun asiat Herran haltuun!

Yhteisvastuun perinteisissä piirakkatalkoissa helmikuussa 2013 Kirkkorinteellä