Yhteisvastuu 2019 Rantasalmen kappeliseurakunnassa

YHTEISVASTUU 2019

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta.

Rantasalmen kappeliseurakunnassa Yhteisvastuu-keräys toteutetaan lipaskeräyksinä S-Marketin ja K-kauppa Hummerin edustalla, tilaisuuksina ja tapahtumina. Näkyvät ajallaan ja paikallaan kirkollisissa ilmoituksissa Rantasalmen lehdessä ja Itä-Savossa.

Köyhien perheiden lasten määrä Suomessa on kasvussa. Vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen huusholliin. Tämä tarkoittaa käytännön elämässä 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten perheiden asema on heikentynyt sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Nuorten kohdalla tulevaisuuden ammatti on vaarassa jäädä toteutumatta, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia esim. tietokonetta, oppikirjoja tai muita ammattillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla useat lapset ja nuoret ovat menettäneet turvallisen elinympäristön, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonmullistuksia ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oman elämän merktys maailmassa hämärtyy kun koulunkäynti keskeytyy.

Koulutus on tärkeää pääomaa yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elämiseen liittyviä tarvittavia taitoja.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on keräys, joka auttaa hädänalaisia, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60% tuotosta Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20% paikalliseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuun asiat Herran haltuun!

Yhteisvastuun perinteisissä piirakkatalkoissa helmikuussa 2013 Kirkkorinteellä