Hyppää sisältöön

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2022. Samaan aikaan, kun aikuiset saapuvat äänestämään, myös lapsilla on Savonlinnan seurakunnassa mahdollisuus äänestää lasten omissa seurakuntavaaleissa. 

Lasten vaaleissa lapset äänestävät omia ehdokkaita, joista jokainen ajaa yhtä konkreettista toimintaehdotusta. Lapset ja nuoret on otettu mukaan vaalien toteutukseen: Nuoret ovat piirtäneet ehdokkaat ja ehdokkaiden vaalilupaukset on kerätty koululaisilta. Savonlinnan seurakunta toteuttaa vaalien voittajalupauksen vuoden 2023 aikana. 

Lasten vaalien äänestys toteutetaan seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikoilla, eri tiloissa kuin mihin vaalien virallinen äänestyspaikka on sijoitettu. Ohjeet lasten vaaleissa äänestäville löytyvät paikan päältä. Osassa lasten vaalien äänestyspaikoista on mukana seurakunnan työntekijöitä. Äänestäjille on tarjolla pillimehut ja keksejä. Katso lastenvaalien äänestyspaikat täällä >>

Lasten seurakuntavaalien ehdokkaat

 

Hahmo 1: Hemmi Vaalilupaus: Yhteinen pizzailta seurakunnan tiloissa

Nim nam nom! Tää pizza on, aivan uskomaton! Ei mitään haittaa, kyllä Hemmille maittaa, kun leikkuri paloihin tekee laitaa. Hemmin harrastuksia ovat yleinen joka paikassa pyöriminen ja aamupalapizzasta haaveilu.  

 

Hahmo 2 Herra Viiksekäs Vaalilupaus: Leikkitelttoja srk:n kerhoihin ja iltapäivätoimintaan! 

Hui kauhistus, täältä peiton alta kuuluu kikatus. Piilossa on hauska olla, nauraa ihan kuutamolla. Lempileikki on kummitusleikit.

 

Hahmo 3 Teatteri Muodikas: Vaalilupaus: Yhteiset lastenjuhlat seurakunnan tiloissa! 

Nyt naamio silmille ja huulipunaa poskelle, on aivan villi meininki! Tanssaanpa Kivi-, Lohi- Perho- tai Enonkoskelle! Motto: aina voi juhlia! Myös sitä, että ei ole juhlia!

 

Hahmo 4 Pömppö Piilonen Vaalilupaus: Yhteinen kirjailta kaikille seurakunnan tiloissa! 

Nyt hartaasti tartun opukseen, se vie mut seikkailulle, pääsen sivujen mukana, vaikka avaruuteen tai Madeiralle. Harrastus: lukutoukkien ruokkiminen.

 

Hahmo 5 Siiri Vaalilupaus: Lautapeli- ja askarteluilta seurakunnan tiloissa

Oi kukka kaunoinen, ilmapallo iloinen, olisko aika saksilla leikellä ja liimalla liimailla? Alias, Shakki, Afrikantähti, Matti! Nyt kaikki pelaamaan lähti! Harrastus: lautapelien suunnittelu, pelaaminen ja nopan heittotaidon kehittäminen.

 

 

Hahmo 6 Mestari Superkissanen Vaalilupaus: urheilutapahtuma seurakunnan tiloissa: sählyturnaus ja muuta mukavaa

Oi olen kissa, täysin pistoksissa, mä aina treenaan, on se niin hauskaa. Pompin, hypin, ryömin, kiipeän, pallon perään pinkaisen. Motto: miksi kävellä, kun voi juosta?

 

 

Hahmo 7 Lumitassu Vaalilupaus: Puuhapusseja jakoon koteihin. Piirustusvälineitä iltapäivätoimintaan ja kerhoihin (esim. värikyniä). 

Oi Olen Lumitassu, hieman kyllä hassu. Tykkään yhdessä puuhailla ja kavereiden ja perheen kesken tuumailla. Harrastukset: veteen viivojen piirtäminen, ruskanlehtien värittäminen, taivaanrannan maalaus.

Oletko jo täyttänyt 16 vuotta? 

Seurakuntavaaleissa voivat äänestää seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet. 

Siirry Savonlinnan seurakunnan seurakuntavaalisivustolle tästä >>