Lähetyksen kesäpäivät toteutetaan verkossa ja radiossa 12.-13.6.

Koronapandemia on ajanut koko maailman aivan poikkeukselliseen tilanteeseen. Lähetysyhdistys Kylväjän ja Savonlinnan seurakunnan kesäkuulle suunnittelemien Lähetyksen kesäpäivien teema Syvään veteen on tullut uudella tavalla ajankohtaiseksi. Sosiaalista etäisyyttä pitäville ja muilla tavoin tilanteen vaikutukset omakohtaisesti kokeneelle syvissä vesissä kulkeminen on tullut tutuksi.

”Lähetyksen kesäpäivien toteuttaminen myös poikkeusoloissa nähtiin ehdottoman tärkeäksi. Toivon sanoma kuolemankin läpi kulkeneesta Vapahtajasta on nyt entistäkin ajankohtaisempi.  Koronatilanne on koskettanut ihmisten elämää myös lähetyksen työalueilla”, toteaa Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg. Osa läheteistä on jatkanut työtään paikan päällä, osa kotimaasta käsin. Paikalliset seurakunnat ja kumppanit ovat yhtä lailla joutuneet sopeutumaan rajoituksiin, ja digiloikkia on otettu monilla työalueillakin työn toteuttamisessa.

Oman kännykän tai tietokoneen lisäksi kesäpäiville voi osallistua Radio Dein taajuuksilla. Digiloikan myötä sekä Savonlinnan seurakunnalla että Lähetysyhdistys Kylväjällä on uudenlaiset valmiudet toteuttaa tapahtuma sähköisten viestimien kautta. Alun perin Savonlinnaan suunniteltujen Lähetyksen kesäpäivien webinaarin sisällöstä osa tuotetaankin Savonlinnan seudulla paikallisin voimin. Webinaariin osallistuville tarjotaan näkymiä ja kuulumisia eri puolilta laajaa seurakuntaa. Myös seurakunnan tasokas kirkkomusiikki tulee olemaan mukana päivien sisällössä.

"Lähetyksen kesäpäivien peruuntuminen Savonlinnassa on valitettavaa, mutta olemme tässä tilanteessa yhdessä lukuisien muiden tapahtumajärjestäjien kanssa. Päätös kesäpäivien muuttamisesta tähän muotoon syntyi nopeasti ja olemme seurakunnassa iloisia siitä, että Kylväjä lähtee rohkeasti toteuttamaan tätä suunnitelmaa sen sijaan, että päivien järjestämisestä olisi luovuttu kokonaan. Nyt yhteinen tavoitteemme on tuoda myös Savonlinnan seutu osallistujien ulottuville käytössä olevin keinoin", kertoo Lähetyksen kesäpäivien suunnitteluryhmän puheenjohtaja kappalainen Tero Tyni Savonlinnan seurakunnasta.

 

”Voimme olla sekä teknisten mahdollisuuksien että yhteisen rukouksen kautta henkisesti lähellä toisiamme, jatkaa lähetyselämää ja osallistua Jumalan lähetykseen rajoituksista huolimatta. Tätä yhteyttä saamme kokea myös eri puolilla maailmaa olevien ihmisten kanssa”, kuvailee Lindberg.

Perjantaille 12.6. suunniteltu pakolaistyön missiologinen seminaari toteutetaan webinaarina Kylväjän Tikkurilan toimistoon rakennetusta studiosta. Ohjelma päivittyy ja osallistumislinkki löytyy myöhemmin tapahtumasivuilta. Pääosa kesäpäivien ohjelmasta striimataan ja radioidaan lauantaina 13.6.

Ohjelmatiedot, aikataulut ja linkit päivittyvät Lähetysyhdistys Kylväjän tapahtumasille. Siirry sivulle tästä >>

Lähetyksen kesäpäivät Lähetysyhdistys Kylväjän sivuilla:

 

 

Toimistosihteeri
044 776 8095 (lähetystoimisto ma,ti,to ja pe)
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna

Lähetystoimisto ma, ti, to ja pe. Perheasiain neuvottelukeskus ke

Lähetyssihteeri
Kerimäen kappeliseurakunta Punkaharjun kappeliseurakunta
vs. I kappalainen
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna

Kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö.

Vs. I kappalainen 4.11.2019-31.12.2020.