Hyppää sisältöön

L10T perustuu ohjeisiin, jotka Jeesus antoi opetuslapsilleen lähettäessään heidät matkaan Luukkaan evankeliumin 10. luvun mukaan. Jeesuksen ohjeet sopivat myös tähän päivään kaikkialla arjen keskellä. Toimintamalli sopii yhtä hyvin ujoille, rohkeille kuin kiireisillekin. Tavoitteena on uusi tapa elää silmät ja sydän avoimina lähimmäisille. Mukana voivat olla kaikki seurakuntalaiset varhaisnuorista senioreihin.

L10T valmennus rohkaisee seurakuntalaiset osoittamaan Jumalan rakkautta arjessaan ja kutsumaan toisia hyvän Jumalan yhteyteen. Yksinkertaiset askeleet auttavat kristittyjä elämään uskoaan todeksi arjessaan ja itselle sopivalla tavalla. L10T on hyvä työkalu kaikkeen seurakuntatyöhön, eri työaloille, pienryhmiin ja se on sovellettavissa jokaisen kristityn omaan elämään.

Askeleet ovat yksinkertaisiia - siunaa, ystävysty, auta missä voit, kerro Jeesuksesta - mutta alkuun pääsemiseen tarvitaan rohkaisevaa koulutusta ja yhteistä liikkeelle lähtemistä. Yhdessä tekeminen rakentaa yhteisöllisyyttä ja innostaa eteenpäin. Valmennus perehdyttää elämäntapaan käsikirjan ja DVD:n avulla.

L10T on alunperin Etelä-Afrikassa kehitetty evankelioivaan elämäntapaan rohkaiseva koulutus, joka on käytössä kymmenissä maissa eri puolilla maailmaa. Suomessa L10T-koulutusta välittää Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelu.

Osallistujien kokemuksia:

 

”L10T viikonloppu oli ehjä kokonaisuus ja mielenkiintoinen seurata. Esimerkit tosielämästä elävöittivät ja toivat tätä elämäntapaa konkretiaan. Kunpa vain useampi kristitty saisi kuulla tästä ja elää sitä todeksi.” Osallistuja Nakkilasta.

”Kurssi muutti minua: olo on entistä vapaampi, voin jatkaa aiemmin käyttämääni tapaa eli siunata hiljaa mielessäni toisia ihmisiä. Olen kuvitellut olevani niin huono puhumaan ja rukoilemaan ääneen, että sen olen tehnyt hiljaa ”salaa mielessäni”. Nyt voinkin tehdä sitä ilolla ja riemulla. Lisäksi aion auttaa, kohdata ja antaa toivoa kohtaamilleni ihmisille.”

”L10T viikonloppu auttoi minua oivaltamaan miten voin aktiivisemmin elää uskoani arjessa todeksi. Saan samalla olla oma itseni. Otan asiat esiin omassa rukousryhmässäni. Olen innostunut.”

”Valmennus muutti ajatteluani. En ole enää niin kriittinen itseäni kohtaan. Minäkin kelpaan. Kouluttaja kertasi asioita riittävän selkeästi ja auttoi omaksumisessa.”

”Kurssin sisältö kaikkinensa puhutteli ja oli hyvää. Asiat kerrottiin innostavasti, huumoria sopivasti käyttäen ja hyvien esimerkkien avulla. Esimerkit elävästä elämästä puhuttelivat erityisesti.”

”Yllätyin iloisesti… innostavaa, rohkaisevaa ja L10T askeleet toimivat käytännössä! Olen motivoitunut toteuttamaan tätä omassa elämässni. Nyt palaset menivät paikalleen.”

”Kurssi on haastanut minut katsomaan arkielämän tilanteita Jumalan näkökulmasta ja pyytämään hänen kosketustaan ja siunaustaan jatkuvasti. Kurssi haastoi elämäntapamuutokseen eikä suorittamaan jotain menetelmää. Yksinkertainen juttu, jota jokainen voi omassa elämässään soveltaa.”- espoo

”Olen nyt rohkeampi puhumaan ihmisille. Suhde uskoon on muuttunut. Enää se ei ole pelkkää tietoa, vaan nyt se on myös taitoa käyttää ja harjoittaa uskoani arjen keskellä. ”Rukoilemisen taitoni” on parantunut.” - espoo

Sain lisää uskoa ja rohkeutta pieniin arkisiin uskon askeliin. Tämä vahvisti haluani kohdata muita ihmisiä rakkaudella ja siunata ja rukoilla. Kouluttajalla on innostava tapa kertoa ja avata näitä asioita - myös huumori ja monet esimerkit, jotka tuovat konkretiaa opetukseen. Tämä palautti taas mieleeni mikä on tärkeää ja että minäkin kuulun porukkaan.” - espoo

”Ymmärrän ehkä paremmin, että voin olla Jumalan käytössä juuri sellaisena, kuin miksi Hän on minut luonut. Kurssin rohkaiseva ja armollinen lähestymistapa, käytännön/oman elämän esimerkit olivat hyviä. Jumala on todellinen, hän vaikuttaa täällä ja meissä ja kuulee rukouksemme. Valitettavasti unohdamme tämän niin helposti. Puhutuissa sanoissa on ihmeellinen voima. Kiitos Jeesus.” Espoo

”Havahduin siihen, että pienistä asioista voi seurata vaikka mitä. Voi tehdä osuuteni. Saan huolehtia itsestäni ja toimia, kun Jumala minua ”pakottaa” tai johdattaa toimimaan. Hän oikeasti nostaa ihmisiä ja asioita mieleen.” Salo

”Ajatteluni on muuttunut siitä miten voin elää kristittynä arjessani (ilman, että peitän uskoani) luontevasti ja omalla tavallani. Sain työkaluja toimimiseen ja lisää luottamusta Jumalaan. Uskovien yhteys on tärkeää ja taju siitä, että olemme samassa veneessä. Toisten seurakuntien ja kristittyjen siunaaminen on tärkeää. Hyvä kurssi!” Salo

”Olen luonteeltani ujo, mutta luulen nyt rohkaistuneeni siinä mielessä, että minäkin uskallan ottaa uskon asiat puheeksi ihmisten kanssa, kun tilanne siihen johdatetaan. Aion pyytää Jumalan siunausta ihmisille, joita kohtaan missä tahansa, vaikka lenkillä tai bussissa. Opetus oli todella mielenkiintoista. Yritin imeä siitä kaiken mahdollisen. Harmittaa, että jouduin olemaan yhden kerran pois.” - Palaute Salossa pidetystä kuuden L10T illan sarjasta.

”Otan vauvan askelia, harjoitan esim. siunaamista ja muiden puolesta rukoilemista jo luontevana osana elämääni, mutta haluan lisätä sitä. Kurssin rento meininki, hyvä opetus ja huumori puhuttelivat. Sain lisää rohkeutta yrittää oikeasti tehdä niitä asioita omassa elämässäni, joita tunnen vahvasti, että Jumala haluaisi minun tekevän.”

”Ihana valmennus! Käytäntöön vievät harjoitukset auttavat muuttamaan elämää pienin askelin. Sovellan oppimaani töissä, kotona ja seurakunnassa. Yritämme ottaa L10T:n osaksi myös raamattupirimme toimintaa.”

”L10T:stä on tullut tapani elää. Huomaan siunaavani asioita ja paikkoja pitkin päivää. On helpompi puhua uskosta. Hieno koulutus, ymmärrettävästi ja mukavasti kerrottu kokemuksen kautta elämää. Antoi potkua omaan elämään. Koulutus olisi voinut olla pidempi J” Salo

”Otan nyt helpommin muut ihmiset huomioon ja kiinnostun heistä, kun siunaan heitä mielessäni salaa. Kaikki tuntuu, niin yksinkertaiselta. Myös ne asiat, jotka ovat suomalaisille vaikeita ja ”hävettäviä”. Kiitos rikkaista ilmauksista ja innostavasta kerronnasta.”

”Ajattelussani tapahtui muutos. Ennen tein, mutta en ajatellut. Nyt ajattelen ja teen. Siinä on iso ero. Haluan soveltaa oppimaani. Innostava ilmapiiri sekä selkeä ja hauska esitystapa.”