Oopperajuhlien juhlajumalanpalveluksen kirkkokyydit

Lähiliikenteen kirkkokyydit Olavinlinnaan: Lähtö kello 9, paluu messun päätyttyä. Edestakainen matka 5 euroa. Kyytiin otetaan lähiliikenteen bussipysäkeiltä.

Itäinen reitti: Lähtö Pääskylahden kirkolta - Kaartilantie-Inkilänkatu-Moinsalmentie-Kangasvuokontie (Haka-alue) bussivuoro kolmen reittiä Mertalan risteykseen saakka, minkä jälkeen Nojanmaantie - Mertatie - Nojanmaantie - Poikkitie - Pajatie - Nojosenkatu - Enonkoskentie - Nojanmaantie - Yhdystie - Keskustie - Tyyneläntie - Nojanmaantie - Vienankatu - Lapinkatu - Vironkatu - Ilokallionkatu - Miekkoniemenkatu - Tavin risteys - Olavinkatu - kaupungintalon pysäkin kautta Koulukadulle ja Olavinlinnaan. Kyytiin pääsee myös Kangasvuokon ja Karpalon palvelukotien sekä Kanervankodin ja Mertakodin pihasta.

Läntinen reitti: Lähtö Kellarpellon liikekeskuksesta, ajetaan Aholahdentietä pitkin Pöllänlahdentielle ykkösen päätepysäkille. Ykkösen reittiä Pöllänlahdentie - Samusalontie - Everlahdentie - Aholahdentie - Rantasalmentie (valtatie 14) Laitaatsillan risteykseen, josta kolmoslinjan reittiä Laivamiehentie-Poukkusalmentie Pihlajaniemeen ja Pihlajaniementietä kolmosen päätepysäkille. Takaisin Pihlajaniementietä Siwan risteykseen, josta kolmosen reittiä Nuottamiehentien ja Kaivoniityntien kautta Kuusniementielle, poiketaan Apajatielle, tullaan takaisin Kuusniementielle ja ajetaan keskustaan ja Pihlajavedentien, Heikinpohjan ja Erkonkadun kautta Olavinkadulle ja sataman kautta Olavinlinnaan.

Kirkkokyydit Tuomiokirkon klo 10 messuun

Jumalanpalvelus Tuomiokirkossa klo 10. Kirkkokyydit lähtevät klo 9, paluu heti messun päätyttyä. Edestakainen matka 5 e. Kyytiin bussipysäkeiltä sekä Kangasvuokon palvelutalon, Karpalo-, Kanerva- ja Mertakodin pihasta.  Myös Olavinlinnan jumalanpalvelus 8.7.2018 alkaa klo 10.

Matkan maksaminen: Matkustaja maksaa liikennöitsijälle tasataksan 5 euroa. Matkustaja saa kuitin, jota vastaan hän pääsee paluumatkalle. Pelkkää meno- tai paluumatkaa ei pysty tekemään puolella hintaa, vaan matka maksaa viisi euroa, oli kyydissä kumpaankin suuntaan tai ei. Seurakunnan tarkoituksena on tukea kirkkokyytejä, ei järjestää julista liikennettä Savonlinnan alueella. Tasataksalla pyritään asettamaan eri puolilla seurakuntaa asuvat ihmiset tasa-arvoiseen asemaan.
Autoissa on kyltti KIRKKOKYYTI.

Lähiliikenne 2018

to 29.3.  kiirastorstai. HUOM! Messu Tuomiokirkossa klo 18. Kirkkokyydit lähtevät klo 17 Pääskylahden kirkolta ja Kellarpellon liikekeskuksesta.

su 20.5. helluntai

su 8.7. Olavinlinnan juhlajumalanpalvelus

su 2.9. 15. sunnuntai helluntaista

su 30.9. Mikkelinpäivä

su 2.12. 1. adventti

Itäinen reitti

Lähtö Pääskylahden kirkolta-Kaartilantie-Inkilänkatu-Moinsalmentie-Kangasvuokontie (Haka-alue) bussivuoro kolmosen reittiä Mertalan risteykseen saakka, minkä jälkeen Nojanmaantie-Mertatie-Nojanmaantie-Puntalantie-Pajatie-Kuokkaniemenkatu-Nojosenkatu-Enonkoskentie-Nojanmaantie-Yhdystie-Keskustie-Tyyneläntie-Nojanmaantie-Vienankatu-Lapinkatu-Vironkatu-Ilokallionkatu-Miekkoniemenkatu-Tavin risteys-Olavinkatu-Pappilankatu-Tuomiokirkko.

Läntinen reitti

Lähtö Kellarpellon liikekeskuksesta, ajetaan Aholahdentietä pitkin Pöllänlahdentielle ykkösen päätepysäkille. Ykkösen reittiä Pöllänlahdentie - Samusalontie - Everlahdentie - Aholahdentie - Rantasalmentie (valtatie 14) Laitaatsillan risteykseen, josta kolmoslinjan reittiä Laivamiehentie-Poukkusalmentie Pihlajaniemeen ja Pihlajaniementietä kolmosen päätepysäkille. Takaisin Pihlajaniementietä K-Marketin risteykseen, josta kolmosen reittiä Nuottamiehentien ja Kaivoniityntien kautta Kuusniementielle, poiketaan Apajatielle, tullaan takaisin Kuusniementielle ja ajetaan keskustaan ja Pihlajavedentien, Heikinpohjan ja Erkonkadun kautta Olavinkadulle ja Tuomiokirkkoon.

Maaseudun kirkkokyydeistä huolehtivat sopimustaksit Ahvensalmelta ja Oravista, Haapalasta, Juvolasta, Kiviapajalta, Massilanmäestä, Moinsalmelta ja Pihlajalahdesta. Taksit kulkevat, miläli vähintään kolme matkustajaa. Kyytimaksun omavastuu on 5 euroa. Kylän yhteyshenkilö varaa kyydin. Vuoden aikana mahdollisuus tehdä viisi seurakunnan tukemaa matkaa taksia eli kyllä kohden. Kyytien enimmäismäärää on pienenntty vuodesta 2017, koska seurakunan maksama kirkkokyytipalvelu on laajentunut kappeliseurakuntiin ja kirkkopiiriin.

Sopimustaksit entisen säämingin alueella:

Ahvensalmi ja Oravi: Jouni Holopainen 040 586 3682

Haapala: Toni Hutri 0500 150 522

Juvola: Jouko Soini 0400 976 227

Kiviapaja: Jukka Naukkarinen 040 700 9014

Massilanmäki: Erkki Juuti 015 536 550

Pihlajalahti: Heikki Hartikainen 0400 252 173

Moinsalmi ja Laakkola: Jarkko Häyrinen 0440 252 471

Maaseudun kirkkokyydit Kerimän, Rantasalmen, Enonkosken, Punkahrjun ja Savonrannan kirkkoon

Seurakunnan yhteisistä varoista maksetaan korkeintaan 500 euroa kunkin kappelin ja kirkkopiirin kirkkokyydeistä sopimustakseille. Taksit kulkevat, mikäli kyydissä on vähintään kolme matkustajaa. Kyytimaksun omavastuu on 5 euroa. Kylä yhteyshenkilö varaa kyydin sovittuaan asiasta kappelinsa tai kirkkopiirinsä kanssa. Kyyti on omaan kirkkoon.