Kirkkokyydit 2019

su 1.12. 1. adventti

Itäinen reitti

Liikennöitsijä: Juutin liikenne, p. (015) 536 550

Lähtö Pääskylahden kirkolta-Kaartilantie-Inkilänkatu-Moinsalmentie-Kangasvuokontie (Haka-alue) bussivuoro kolmosen reittiä Mertalan risteykseen saakka, minkä jälkeen Nojanmaantie-Mertatie-Nojanmaantie-Puntalantie-Pajatie-Kuokkaniemenkatu-Nojosenkatu-Enonkoskentie-Nojanmaantie-Yhdystie-Keskustie-Tyyneläntie-Nojanmaantie-Vienankatu-Lapinkatu-Vironkatu-Ilokallionkatu-Miekkoniemenkatu-Tavin risteys-Olavinkatu-Pappilankatu-Tuomiokirkko.

Läntinen reitti

Liikennöitsijä: Juutin liikenne, p. (015) 536 550

Lähtö Kellarpellon liikekeskuksesta, ajetaan Aholahdentietä pitkin Pöllänlahdentielle ykkösen päätepysäkille. Ykkösen reittiä Pöllänlahdentie - Samusalontie - Everlahdentie - Aholahdentie - Rantasalmentie (valtatie 14) Laitaatsillan risteykseen, josta kolmoslinjan reittiä Laivamiehentie-Poukkusalmentie Pihlajaniemeen ja Pihlajaniementietä kolmosen päätepysäkille. Takaisin Pihlajaniementietä K-Marketin risteykseen, josta kolmosen reittiä Nuottamiehentien ja Kaivoniityntien kautta Kuusniementielle, poiketaan Apajatielle, tullaan takaisin Kuusniementielle ja ajetaan keskustaan ja Pihlajavedentien, Heikinpohjan ja Erkonkadun kautta Olavinkadulle ja Tuomiokirkkoon.

Maaseudun kirkkokyydit Tuomiokirkkoon

Maaseudun kirkkokyydeistä Savonlinnan Tuomiokirkkoon huolehtivat sopimustaksit. Taksit kulkevat, mikäli kyydissä on vähintään kolme matkustajaa. Kyytimaksun omavastuuosuus on 5 euroa. Kylän yhteyshenkilö varaa kyydin. Vuoden aikana on mahdollisuus tehdä viisi seurakunnan tukemaa matkaa taksia eli kylää kohden. Huom! Kyytien enimmäismäärää on pienennetty vuodesta 2017, koska seurakunnan maksama kirkkokyytipalvelu on laajentunut kappeleihin ja kirkkopiiriin.

Ahvensalmi ja Oravi: Jouni Holopainen  040 586 3682

Haapala: Toni Hutri   0500 150 522
Juvola: Jouko Soini   0400 976 227
Kiviapaja: Jukka Naukkarinen  040 700 9014
Pihlajalahti: Heikki Hartikainen 0400 252 173

Maaseudun kirkkokyydit Kerimäen, Rantasalmen, Enonkosken, Punkaharjun ja Savonrannan kirkkoon

Seurakunnan yhteisistä varoista maksetaan korkeintaan 500 euroa kunkin kappelin ja kirkkopiirin kirkkokyydeistä sopimustakseille. Taksit kulkevat, mikäli kyydissä on vähintään kolme matkustajaa. Kyytimaksun omavastuuosuus on 5 euroa. Kylän yhteyshenkilö varaa kyydin sovittuaan asiasta kappelinsa tai kirkkopiirinsä kappalaisen kanssa. Kyyti on omaan kirkkoon.  Vuoden aikana on mahdollisuus tehdä niin monta matkaa kuin mihin 500 euroa riittää. Tästä toiminnasta vastaa kunkin kappelin tai kirkkopiirin kappalainen, joka vastaa myös siitä, että pysytään 500 euron budjetissa. Sen yli menevät kirkkokyydit maksetaan kappelin tai kirkkopiirin käyttövaroista, jos kappeli- tai piirineuvosto niin päättää.

Oopperajuhlamessun kirkkokyydit

Lähiliikenteen kirkkokyydit Olavinlinnaan: Lähtö kello 9, paluu messun päätyttyä. Edestakainen matka 5 euroa. Kyytiin otetaan lähiliikenteen bussipysäkeiltä.

Itäinen reitti: Lähtö Pääskylahden kirkolta - Kaartilantie-Inkilänkatu-Moinsalmentie-Kangasvuokontie (Haka-alue) bussivuoro kolmen reittiä Mertalan risteykseen saakka, minkä jälkeen Nojanmaantie - Mertatie - Nojanmaantie - Poikkitie - Pajatie - Nojosenkatu - Enonkoskentie - Nojanmaantie - Yhdystie - Keskustie - Tyyneläntie - Nojanmaantie - Vienankatu - Lapinkatu - Vironkatu - Ilokallionkatu - Miekkoniemenkatu - Tavin risteys - Olavinkatu - kaupungintalon pysäkin kautta Koulukadulle ja Olavinlinnaan. Kyytiin pääsee myös Kangasvuokon ja Karpalon palvelukotien sekä Kanervankodin ja Mertakodin pihasta.

Läntinen reitti: Lähtö Kellarpellon liikekeskuksesta, ajetaan Aholahdentietä pitkin Pöllänlahdentielle ykkösen päätepysäkille. Ykkösen reittiä Pöllänlahdentie - Samusalontie - Everlahdentie - Aholahdentie - Rantasalmentie (valtatie 14) Laitaatsillan risteykseen, josta kolmoslinjan reittiä Laivamiehentie-Poukkusalmentie Pihlajaniemeen ja Pihlajaniementietä kolmosen päätepysäkille. Takaisin Pihlajaniementietä Siwan risteykseen, josta kolmosen reittiä Nuottamiehentien ja Kaivoniityntien kautta Kuusniementielle, poiketaan Apajatielle, tullaan takaisin Kuusniementielle ja ajetaan keskustaan ja Pihlajavedentien, Heikinpohjan ja Erkonkadun kautta Olavinkadulle ja sataman kautta Olavinlinnaan.

Kappeleista tai kirkkopiiristä Olavinlinnaan mahdollisesti järjestettävistä kirkkokyydeistä 7.7.2019 sovitaan erikseen kirkkoherran kanssa.

Kirkkokyydit Tuomiokirkkoon. Lähiliikenne

Jumalanpalvelus Tuomiokirkossa klo 10. Kirkkokyydit lähtevät klo 9, paluu heti messun päätyttyä. Edestakainen matka 5 e. Kyytiin bussipysäkeiltä sekä Kangasvuokon palvelutalon, Karpalo-, Kanerva- ja Mertakodin pihasta. Myös Olavinlinnan jumalanpalvelus 7.7.2019 alkaa klo 10.

Matkan maksaminen: Matkustaja maksaa liikennöitsijälle tasataksan 5 euroa. Matkustaja saa kuitin, jota vastaan hän pääsee paluumatkalle. Pelkkää meno- tai paluumatkaa ei pysty tekemään puolella hintaa, vaan matka maksaa viisi euroa, oli kyydissä kumpaankin suuntaan tai ei. Seurakunnan tarkoituksena on tukea kirkkokyytejä, ei järjestää julkista liikennettä Savonlinnan alueella. Autoissa on kyltti KIRKKOKYYTI.